Nytt kamera for landskapsfotografen
(Bilde: Montasje: Akam.no, Sinar.cn, iStockphoto)

Nytt kamera for landskapsfotografen

Sinar har lansert et nytt kamera for deg med litt spesielle behov.

Sinars nye kamera har et ganske utradisjonelt utseende.
Sinars nye kamera har et ganske utradisjonelt utseende.Foto: Sinar.cn
På baksiden av kameraet kan man sette på det bakstykket man selv vil.
På baksiden av kameraet kan man sette på det bakstykket man selv vil.

Er du interessert i landskap- og arkitekturfotografering? Da bør du ta en nærmere titt på denne nyheten fra fotoprodusenten Sinar.

Les også: Ser verden i svart/hvitt

For de som aldri har sett et Sinar-kamera før, kan det litt utradisjonelle utseende virke overraskende. Produsenten er nemlig kjent for å konstruere kameraer som mildt sagt bryter normen til hva man forventer av kameradesign i dag.

Selve kamerasystemet er modulbasert og består i hovedsak av en plate hvor objektivet er festet, samt to håndtak på siden som brukes til å holde kameraet. På det ene håndtaket sitter utløseren, som er festet direkte med en snorutløser til det objektivet man ønsker å bruke.

Sinar tilbyr en rekke objektiver til kameraet, som strekker seg fra 23 mm vidvinkel til 135 mm teleobjektiv. Selve platen hvor objektivet er plassert kan tiltes +25/-15 mm vertikalt og +20/-20 mm horisontalt i forhold til fokalplanet, noe som er en stor fordel ved landskapsfotografering. Ikke bare kan man rette opp konvergerende linjer, men man kan også vinkle objektivets fokusplan i forhold til bildebrikkens plan, og dermed legge skaprheten i en linje som krysser det ferdige bildet. Eventuelt kan man få et smalt fokusplan som til tross for at det er smalt kan gi skarphet til både forgrunn og punkter i bakgrunnen.

Les også: Trenger du litt ekstra oppløsning?

Kameraet er relativt tungt med en vekt på 1,1 kilo, og selv om man kanskje vil bruke dette kameraet med stativ mener produsenten selv at kameraet også fint kan brukes håndholdt. Ønsker man hjelp til få det rette utsnittet blir kameraet levert med en iPhone-holder som gjør at man kan bruke kameraet på telefonen for å komponere bildet. Rundt om på kamerarammen er det justeringskruer som kan brukes for å vatre kameraet rett. Kameraet blir levert uten bakstykke, så her kan man bruke de fleste av modellene på markedet. Kameraet skal i følge produsenten støtte bakstykker fra blant andre Hasselblad og Mamiya, i tillegg til produsentens egne bakstykker.

Du kan bruke en iPhone eller en iPod Touch til å komponere bildene.
Du kan bruke en iPhone eller en iPod Touch til å komponere bildene.Foto: Sinar.cn

Les også: Unaturlige landskaper

Pris og tilgjengelighet på kamerasystemet er ikke kjent, og det står ingenting om dette på produsentens hjemmeside. Vi regner imidlertid med at det er snakk om relativt dyre saker, så det er bare å begynne å spare om du ønsker seg et slikt kamera. I tillegg må du plusse på prisen av et bakstykke, som også er ganske dyrt. Du kan lese mer om Sinars nyeste bakstykker i denne artikkelen: Trenger du litt ekstra oppløsning?

Kilde: www.photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen