Fra Apples hovedkvarter Cupertino i USA.
Fra Apples hovedkvarter Cupertino i USA. (Bilde: iStockphoto / 20378846)

Nytt iPhone-OS kommer sannsynligvis 10. juni

iOS 7 kan være den største nyheten fra Apples utviklerkonferanse.

Apple ga i fjor høst iOS-sjefen sparken og ga designsjef Jony Ive ansvaret for "Human Interfaces" – design av brukergrensesnitt på OS X og iOS. Craig Federighi overtok som sjef for iOS. Etter disse endringene har mange hatt store forventninger til den neste store oppdateringen av operativsystemet som brukes på iPad og iPhone.

Mye tyder nå på at iOS 7 kommer til å bli lansert den 10. juni. Apple har nemlig sendt ut en invitasjon til Worldwide Developers Conference (WWDC), som skal foregå i San Francisco denne datoen.

Konferansen er rettet mot utviklere som lager apper for OS X for Mac og iOS for iPad og iPhone, og mange i bransjen er rimelig sikre på at iOS 7 blir lansert nettopp her. Dette vil isåfall være den første iOS-versjonen som er laget etter at Jony Ive fikk det overordnede ansvaret for brukergrensesnitt også på iOS.

Apple skal ha hentet inn eksperter fra teamet som jobber med OS X 10.9 for å få fortgang i utviklingen av iOS 7, og ifølge The Wall Street Journal jobber Ive med en enklere design. Ive er kjent for å like en minimalistisk design, og står bak designen til blant annet iPhone, iPad, MacBook Pro og iMac. Vårt søsternettsted Amobil.no har skrevet om hvordan iOS 7 kan bli fullstendig redesignet.

Les også: Apple betaler ut 100 milliarder dollar til aksjonærene

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen