Quadro K6000 kan komme til å bli svært populært blant profesjonelle 3D-animatører. (Bilde: Nvidia / Shutterstock, 126666620)

Nytt flaggskip fra Nvidia lansert

Selskapets heftigste grafikkort noensinne.

På grafikkonferansen SIGGRAPH lanserte i dag Nvidia sitt aller drøyeste grafikkort til dags dato. Kortet, ved navn Quadro K6000, baserer seg på den samme GK110 Kepler-kjernen som sitter i toppmodellene Tesla K20x og GeForce GTX Titan, og plasseres av Nvidia selv i kategorien «ultra high-end» for sitt bruksområde.

Med alle Kepler-kjernens SMX-klynger i full sving byr grafikkortet på 2880 streamprosessorer, som sammen med hele 12 GB lynraskt GDDR5-minne skal kunne levere fem ganger så mye regnekraft, og dobbelt så høy grafikkytelse, som sin forgjenger Quadro 6000.

Ikke noe til gutterommet 

Nvidia er ikke veldig rause med å dele spesifikasjoner på monsteret riktig ennå, men de legger definitivt ikke skjul på at dette er et produkt som retter seg mot proffene. Vi snakker altså ikke om noe «dagligdags» superskjermkort for spill.

– Nvidia Quadro K6000 GPU-en er den høyest ytende, mest kapable GPU noensinne skapt for det profesjonelle grafikkmarkedet. Den vil føre til betydelige endringer for animatører, digitale designere og ingeniører, og gjøre dem i stand til å gjøre det umulige mulig, kommenterte Ed Ellett, senior visepresident for Nvidias avdeling for proffløsninger.

Hva det vil koste er heller ikke kjent, men prisen for det utgående Quadro 6000, som dagens nylansering skal overta for, starter på nærmere 35 000 kroner – og det er ingen grunn til å tro at Quadro K6000 på noen måte vil bli billigere.

Får skryt fra profesjonelle brukere

I en pressemelding trekker Nvidia frem kommentarer fra både Pixar, Nissan og Apache som alle lovpriser det nye Quadro-kortet, etter at de har fått prøve ut tidlige eksemplarer.

Nissans Dennis Malone forteller at Quadro-kortet lar ham laste inn nesten ferdige bilmodeller i RTT Deltagen og få fotorealisme nesten umiddelbart, mens Guido Quaroni fra Pixar sier Kepler-kjernen er nøkkelen til deres neste generasjon med lyssetting og geometrihåndtering i sanntid.

Klaas Koster i Apache Corporations avdeling for seismisk fortolkning peker på et mer presist mål for ytelse i sin kommentar: En tredobling i ytelsen de opplevde i Terraspark InsightEarth, sammenliknet med Quadro K5000.

Nyheten skal komme på markedet denne høsten, og ser altså umiddelbart ut til å mer enn rettferdiggjøre en temmelig stiv prislapp – i alle fall for de som er i målgruppen.

For mannen i gata er det litt rimeligere å kjøpe en toppmodell:
Nvidia GeForce GTX Titan er fortsatt det kraftigste skjermkortet vi har sett »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen