Nytt flaggskip fra LG til høsten?
Teknofil

Nytt flaggskip fra LG til høsten?

Mobilprodusenten vil overgå dagens Optimus 4X HD ifølge rykter.

De siste par årene har LG flere ganger sluppet mobiltelefoner som er helt i toppsjiktet. Deres siste telefon Optimus 4X HD er intet unntak. Den havnet likevel litt i skyggen av toppmodellene fra Samsung og HTC. Nå ser det ut til at LG jobber med enda et nytt flaggskip – bare kort tid etter at det forrige ble tilgjengelig i butikk.

Les også: Test av LG Optimus 4X HD

Egen systembrikke

Den nye Optimus-verstingen skal være utstyrt med en egenutviklet firekjerners systembrikke. Brikken har fått navnet L9, et navn som kanskje betyr at brikken er basert på ARMs Cortex-A9-design.

Cortex-A9 er allerede en aldrende design, og det er ventet at produkter basert på arvtageren Cortex-A15 vil bli lansert i løpet av året. Derfor er det altså ikke sikkert at navnet på systembrikken sier så mye om hva som blir å finne på innsiden.

Oppgradert kamera

Ved siden av den kraftige systembrikken skal telefonen være utstyrt med et kamera på mer enn 10 megapiksler. Kameraet i Optmus 4X HD er en av få ting som skiller telefonen fra de andre toppmodellene i negativ retning.

Les også: Test av Samsung Galaxy S III

Ved siden av den nye systembrikken og et kraftigere kamera, er den nye LG-telefonen ventet å være utstyrt med HD-skjerm. Her er det snakk om den samme skjermen som fins i dagens Optimus 4X HD – altså en lyssterk IPS-basert skjerm med oppløsning på 1280 x 720 piksler spredt ut over 4,7 tommer.

Egne komponenter

LGs styreleder Koo Bon-moo har jobbet med planleggingen av telefonen, om vi skal tro på ryktene. LG lager nemlig selv mobilkomponenter som brukes i flere av konkurrentenes produkter, og Bon-moo skal ha vært misfornøyd med at selskapet ikke har benyttet seg av egen teknologi i stor nok grad.

Komponentene i den nye telefonen skal derfor for en stor del komme fra LGs egne produksjonshaller, og være produsert av datterselskapene LG Display, LG Chem og LG Innotek.

Lanseres i Berlin?

Telefonen vil bli lansert i september, dersom det er hold i ryktene.

Lanseringsdatoen er neppe tilfeldig. Dingsemessen IFA går nemlig av stabelen i Berlin mellom 31. august og 5. september. Vi er selvsagt til stede for å dekke messen og å gi deg sniktitter på de nyeste modellene.

Lurer du på hva du har i vente fra IFA i Berlin?
Se hva som ble lansert under fjorårets IFA-messe her

(Kilder: thenextweb.com, gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen