Sist Samsung lanserte et nettbrett med AMOLED-skjerm var i 2011. Apple var ikke særlig fornøyd, og fikk stoppet brettet i en tysk domstol.
Sist Samsung lanserte et nettbrett med AMOLED-skjerm var i 2011. Apple var ikke særlig fornøyd, og fikk stoppet brettet i en tysk domstol. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Nytt AMOLED-brett fra Samsung over nyåret?

Ryktebørsen venter et nytt 10,5-tommers nettbrett.

Ryktebørsen tar aldri ferie. Denne gangen handler det om Samsung, som skal være på vei til å lansere et nettbrett på 10,5 tommer. Den store nyheten er imidlertid AMOLED-skjermen som skal pryde brettet.

Forrige AMOLED-brett forsvant fort

Det er et par år siden Samsung sist prøvde seg med AMOLED-skjerm i et nettbrett. Den gang var det i Galaxy Tab 7.7. Brettet ble avduket på IFA-messen i Berlin i 2011, men allerede dager etter at messen hadde åpnet ble lanseringsbåsen dekket til igjen.

Kort tid etter salgsstart, sommeren 2012, ble brettet forbudt solgt i Europa, etter at Apple gikk til tyske domstoler for å få det fjernet.

Les også: Nå har Apple stoppet Galaxy Tab 7.7

Ryktene sier lite om den øvrige innmaten i brettet. Det ventes at AMOLED-skjermene vil bli forbehold nettbrett i den øvre enden av prisstigen, og dermed kan man nok regne med et forholdsvis toppspesifisert nettbrett, men ut over det er det ikke godt å si noe spesifikt.

Håper å selge ti ganger så mye?

Det koreanske nettstedet ET News hevder at Samsung håper å selge ti ganger så mange av det nye nettbrettet som av Galaxy Tab 7.7. Den modellen rakk bare å selge om lag 500 000 før det forsvant fra markedet. For en produsent som rutinemessig selger 10 millioner enheter av modellene sine, er det svært lite.

Hvis ryktene stemmer kan det tenkes at brettet dukker opp under neste års CES-messe i Las Vegas. Amobil er til stede på årets første store dingsemesse, og klare til å ta en titt på brettet, hvis det skulle dukke opp.

Les også: Test av Samsung Galaxy Tab 7.7

(Kilde: androidauthority.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen