Nyter av Paris Hilton-effekten

Dårlig omtale viser seg å nå igjen være bedre enn andre former for omtale. Etter atmilliardærarvingen og realitykjendisen Paris Hiltons adressebok og private mobilfotografier er blitt spredt på internett, har kundene nærmest revet T-mobiles telefoner vekk fra hyllene. Milliardærarvingen opptrer også i tv-reklamer for T-mobiles Sidekick-tjeneste


T-Mobile har fått mye dårlig omtale etter at det kom frem at en hacker i mer enn ett år har hatt adgang til de filer som selskapets kunder hadde liggende på T-mobiles servere.

Dermed fikk hackeren fatt i både private foto og en etterretningsagents fortrolige dokumenter. Denne hackeren ble pågrepet i desember, men for tre uker siden klarte angivelig en annen hacker å gjenta bedriften.

Lekkasjen skapte store overskrifter i sladder og tabloidpressen, blant annet fordi Paris Hiltons adressebok med atskillige Hollywood-stjerners private mobilnummer ble spredt rundt på internett.

Men denne lekkasjen ser ikke ut til å ha skremt kundene vekk fra T-Mobile. Tvert imot skriver magasinet Technewsworld. T-mobile forhandlere i New York melder nå at de er utsolgt for telefoner og om en ekstra stor etterspørsel etter telefoner i ukene etter skandalen.

- Alt som involverer Paris Hilton, uansett om det er relativt tragisk, ser ut til å få salgsbarometeret til å peke oppover, sier direktør David Carlson fra reklamefirmaet Heavy til Technewsworld.

Usikre Hollywood mobiler
Et amerikansk sikkerhetsfirma satte i forbindelse med årets Oscar-uteling fokus på usikre mobiltelefoner. Tre medarbeidere fra Flexilis skjulte seg i mengden av tilskuere utenfor Kodak Theater, som var stedet hvor utdelingen foregikk. De fant 100 avanserte mobiltelefoner som var sårbare for hacking. Dette skriver avisen New York Times.

En ryggsekk med en medbrakt bærbar pc og en kraftig antenne var nok til å spore telefonene uten å påkalte seg oppmerksomhet fra det massive sikkerhetsoppbudet.

Mens hackerinnbruddene hos T-Mobile var rettet mod mobilselskapets servere gikk Flexilis etter telefoner med usikrede blåtann-koblinger.

- Vi gjør dette for å forsøke å øke sikkerheten i den trådløse verden til det samme nivå som vi forventer i fastnettverdenen, sier John Hering, leder i Flexilis, til New York Times.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen