Nyskapning fra Finland

Det ser ut som om Nokia ikke lenger er den eneste mobilprodusenten i Finland, etter at finske gründere og flere tidligere ansatte hos Nokia har startet opp selskapet MyOrigo. Den nye produsenten satser på et helt nytt konsept for bruk av mobiltelefoner, der bevegelse og fysisk tilbakemelding er sentrale deler av grensesnittet.

MyOrigos første mobiltelefon vil få navnet MyDevice, og skal etter planen slippes i Storbritannia og Spania allerede til høsten. Den nye enheten er ikke utstyrt med knapper, men skal derimot kun styres ved hjelp av en trykkfølsom skjerm. Med andre ord vil MyDevice være bygget rundt det samme konseptet som Sony Ericssons P800, og kan dessuten også by på en oppløsning på 176x320 piksler.

Mens de fleste trykkfølsomme skjermer som har vært på markedet til nå har krevd bruk av en pekepenn, skal MyOrigos skjerm være utviklet med bruk av fingrene i tankene. Skjermen skal dessuten gi brukeren tilbakemeldinger ved bruk, ved at den vibrerer hver gang man trykker på den. Dette skal gi en mer naturlig bruk av skjermen.

Det som virkelig skiller MyDevice fra andre mobiltelefoner, er allikevel det bevegelses-baserte grensesnittet. Eksempelvis vil enheten automatisk skifte mellom landskaps- og portrettmodus ettersom om du holder den vannrett eller loddrett, og man kan også bruke forskjellige håndbevegelser til å zoome inn på innhold og til å bevege seg rundt i dokumenter og grensesnitt.

Som enhver nyere mobiltelefon med respekt for seg selv, kommer MyDevice med et integrert digitalkamera, og enheten kan dessuten spille av MP3-filer. Videre har den det meste av ny teknologi, slik som tribbelbånd, GPRS og MMS.

MyOrigo har lagt opp til et tett samarbeid med operatørene i markedsføringen av den nye enheten, og lover at det skal være lett å utstyre MyDevice med spesialtilpasset innhold og programvare. Flere operatører har allerede signert avtaler med MyOrigo, og det er en britisk og en spansk operatør som først vil få bringe MyDevice til markedet.

Nærmere informasjon vedrørende pris og tekniske spesifikasjoner har enda ikke blitt offentliggjort, men vi vil komme tilbake med mer informasjon ettersom MyDevice nærmer seg markedet.

Se også:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen