Nyhetsbyrå vil stanse salget av omstridt maleri
(Bilde: Shutterstock/igor.stevanovic)

Nyhetsbyrå vil stanse salget av omstridt maleri

AP hevder at George Zimmerman har kopiert et av deres bilder.

George Zimmerman er mannen som ble frikjent for å ha skutt 17-åringen Trayvon Martin i Florida i  2012. I etterkant av rettssaken prøver Zimmerman å slå seg opp som kunstner.

Nå forlanger The Associated Press at Zimmerman stanser salget av maleriet «Angie, fordi det er basert på et av deres fotografier

Kontroversiell kunstner

Det originale bildet og Zimmermans maleri.
Det originale bildet og Zimmermans maleri.Foto: AP/Zimmermann

Maleriet forestiller en gestikulerende Angela Corey, statsadvokat i Florida og aktor i saken mot Zimmerman, med et fiktivt sitat: «Jeg har så mye respekt for det amerikanske rettssystemet.»

AP hevder at maleriet er en regelrett kopi av et bilde tatt av frilansfotografen Rick Wilson og har sendt et såkalt «cease-and-desist»-brev til Zimmerman. Brevet er et krav om at salget av maleriet stanses. Dersom det allerede er solgt, forventer AP å få utbetalt erstatning.

Les også: Olympus punger ut etter søksmål

Zimmermann var siktet for uaktsomt drap, men ble trodd av retten på at han handlet i selvforsvar. I Florida, som i veldig mange andre stater i USA, er det tillatt å bruke våpen til å forsvare seg med dersom man mener man er i livsfare.

Dommen utløste en nasjonal debatt i USA om rasisme og selvforsvar, og det ble avholdt fredelige demonstrasjoner i mer enn 100 byer.  

Det er ikke kjent om malerier til Zimmerman er solgt ennå eller ikke.

I en lignende uenighet mellom kunstneren Shepard Fairey og AP, hvor Fairey baserte maleriet «Hope» med Barack Obama på et av APs bilder, endte saken med et forlik hvor Fairey måtte betale 1,6 millioner dollar til AP.

Har du bilder du vil tjene penger på? Slik selger du blinkskuddene dine»

(Kilde: Ledger Enquirer)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen