Nyheter i SP2 for Windows XP

Når Microsoft tenkte først på Service Pack (SP2) 2, var planen noen kritiske sikkerhetsoppdateringer i forholdsvis liten pakke. SP2 skulle lanseres til høsten 2003. Så dukket opp massevis av farlige ormer og SP2 ble trappet opp til de grader. SP2 er nå blitt såpass omfattende at man kan nesten snakk om Windows XP Second Edition, selv om det er egentlig ikke det. SP2 er på mange måter nærmere Windows Longhorn (neste Widows-versjon) enn Windows XP.

Slike store forandringer betyr også forsinkelser, ikke bare i forhold til SP2 men også Windows Longhorn som vil trolig ikke lanseres før 2006.

Dette er en oversikt over nyhetene i Windows XP Service Pack 2:

Security Center

Et eget kontrollpanel for sikkerhet som kan brukes til å styre brannmur, antivirus og slå på automatisk oppdatering. Disse funksjonene er Microsofts egne bortsett fra antivirus, her bruker Microsoft tredjepartsløsning.

Brannmur

Den nye brannmuren er kanskje den viktigste nyheten i SP2, ikke minst fordi brannmuren er nå slått på i utgangspunktet (by default). Dette betyr at faren for spredning av ormer blir redusert dramatisk.

Internet Explorer

Den nye versjonen av Internet Explorer er nå endelig med popup-stopper. Den nye versjonen har også en viktig funksjon som stopper mer eller mindre tilfeldige installasjoner av spionprogrammer og andre farlig programmer som installeres gjerne i det skjulte uten at brukeren er klar over det.

Outlook Express og Windows Messenger

Det skal nå bli vanskeligere å bli infisert av farlige filer (vedlegg) som blir mottatt av Outlook Express eller Windows Messenger.

Bluetooth

Windows skal nå ha bedre Blutooth-støtte som brukes til overføring av data til diverse enheter som mus og tastatur. Det skal nå være enklere å bruke Bluetooth-enheter.

Automatisk oppdatering

Det skal nå være enklere å oppdatere Windows automatisk, noe som er viktig for brukere som ønsker å bruke tiden til andre ting enn å oppdatere Windows.

Trådløst nettverk

Bedre støtte for trådløst nettverk. Ikke bare mer brukervennlig men også sikrere.

Legg til / fjern programmer

Det skal nå bli mye enklere å fjerne programmer du ikke ønsker å ha på PC-en din.

(Kilde: winsupersite.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen