Nyheter for TV-våren
Teknofil

Nyheter for TV-våren

Med våren bankende på døren er det mange nyheter fra både TV- og utstyrsprodusenter. Da er det også betimelig å stille seg spørsmålet: Hva er nytt fra TV-distributørene våren 2009?

Teknofil har vært i kontakt med Canal Digital, Viasat, Altibox, Get og RiksTV for å se hva eventuelt som er på trappene, være seg nye dekodere, software eller tjenester de nærmeste månedene.

Canal Digital
Vi har tidligere i år etterlyst VOD fra Canal Digital, og foreløpig kommer det ikke noen slik tjeneste fra selskapet. De har nylig gjennomført en større softwareoppdatering, og flere ordinære oppdateringer kommer utover våren.

Software: Kommer bare ordinære oppdateringer.

Nye dekodere: Nei.

Nye tjenester: Fjernet kortavgiften.

- Vi har nylig gjennomført en større softwareoppdatering, og vi kommer til å komme med flere oppdateringer videre utover våren. Vi føler selv at vi nå begynner å få bukt med en del ”grums” i softwaren vår. Videre har vi nå tatt vekk kortavgiften på våre tjenester, forteller Jørgen Thaule, informasjonsdirektør i Canal Digital.



Viasat

Parabolleverandøren Viasat er i ferd med å teste ut en ny trådløs funksjon, som gjør at du kan overføre internettsignalene trådløst til PVR-dekoderen.

Software: Kommer bare ordinære oppdateringer.

Nye dekodere: Nei, men tester ut en ny løsning som gjør det mulig å overføre internettsignaler til PVR-dekoderen trådløst. Håper å komme med denne løsningen på markedet så for som mulig.

Nye tjenester: Nei

- Per dags dato tester vi ut en ny løsning for å overføre internettsignaler til PVR-dekoderen trådløst. Foreløpig har denne overføringen vist seg å fungere godt, slik at vi håper å ha denne tjenesten ute på markedet så fort som mulig, sier Øystein Hygen Christensen, presse og informasjonsansvarlig i Viasat.



Altibox

Altibox har denne våren bidratt med mye fotball på skjermene, men har også et VOD-tilbud. Nå kommer Altibox også med titler fra SF Norge.

Software: Kommer bare ordinære oppdateringer.

Nye dekodere: Nei.

Nye tjenester: Flere titler i VOD-arkivet etter ny avtale med SF Norge.

- Vi har inngått et samarbeid med SF Norge, som gjør at vi kommer til å få flere titler i vår VOD-tjeneste utover våren. Softwaren vår vil bli oppdatert om nødvendig som normalt, forklarer Lise Skarpås, daglig leder i Viken Fibernett.



Get

Vi har ved gjentatte ganger etterspurt HD-filmleie fra Get, og når vi i går var i kontakt med Get fikk vi vite at det ennå ville ta litt tid før dette var på plass. I mellomtiden jobbes det med å forbedre programvaren til de eksisterende dekoderne og et prosjekt med å få Live-tjeneste på mobilen.

Software: Kommer normale oppdateringer, men kan også komme oppdatering av grensesnittet.

Nye dekodere:
Nei.

Nye tjenester: Kan komme med HD-filmleie og Live-tjeneste til mobilen. Ingen dato for lansering klart.

- Nå i den nærmeste fremtiden kommer vi til å fokusere på å oppdatere de eksisterende dekoderne som er på markedet, med blant annet nytt brukergrensesnitt. Vi jobber fortløpende med å få HD-filmleietjenesten vår i gang, samt andre oppgraderinger, sier Øyvind Husby, informasjonssjef i Get.



RiksTV

Mange av årets nye flatskjermmodeller har en innbygget MPEG4-dekoder, som blant annet gir deg muligheten til å ta inn RiksTVs tjenester. Nå håper selskapet på å ha mindre skjermer med 12v tilgjengelig i løpet av våren, slik at båt- og karavanfolket får en alt-i-ett løsning med dekoder innebygget i skjermen. Det vil også bli kampanje på PVR-dekodere fra Grundig.

Software: Kommer bare ordinære oppdateringer.

Nye dekodere: Mange nye skjermer med MPEG-4 støtte. Håper også en liten 12v-TV med MPEG4 før sommeren. Kommer også med kampanje på PVR-dekoderen til Grundig for 2995 kroner uten binding.

Nye tjenester: Nei.

- Vi håper å ha en Grundig modell klar som kan benyttes med 12v, slik at det foreligger en alt-i-ett løsning for de som ønsker TV i både hytte med solcelle, karavan eller båter. Det kommer jo nå også mange vanlige modeller som har innbygget mottaker for RiksTV. Vi kommer også til å ha en kampanje i samarbeid med Grundig, der du kan kjøpe deres PVR-dekoder uten binding for 2995 kroner, forklarer Jens-Petter Gjelseth, informasjonssjef i RiksTV.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen