Nyheten Apple glemte å nevne: iPad får støtte for mus

Nyheten Apple glemte å nevne: iPad får støtte for mus

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple lanserte en drøss av nye tjenester og produkter mandag kveld, og en av de mest interessante nyhetene var at de fremover har vil ha et eget, separat operativsystem for iPad. Fra og med i høst vil iOS bare være for mobiler, mens iPadOS er laget for nettbrettene.

Som du kan lese i lanseringssaken vår kommer iPadOS med en haug av forbedringer, men det var også én funksjon ikke nevnte under lanseringen: iPad får støtte for mus. 

Funksjonaliteten er imidlertid godt skjult i operativsystemet. Du er nødt til å aktivere det under Tilgjengelighetsmenyene, hvor «AssistiveTouch» nå også har støtte for tilkoblede datamus - enten via USB eller Bluetooth.

Ingen vanlig musepeker

Aktiverer man funksjonen får man ikke opp en vanlig musepeker, men en ganske stor sirkel med et kryss i midten. Den fungerer imidlertid som en vanlig musepeker, og du kan trykke deg inn på apper og styre dem som om musepekeren var fingeren din. Flerfingerbevegelser kan derimot bli vanskelig å etterligne. 

Selv om Apple har gjemt funksjonen under Tilgjengelighetsmenyene er det ingen tvil om at dette flytter arbeidsflyten til iPaden hakket nærmere en tradisjonell, bærbar PC, noe flere av oss har etterspurt

Les også: 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen