Nyhet: Virtuelle frispark

Da Siemens viste frem sin SX1-modell for et par år siden, var det mange, oss inkludert, som ble imponert over det vedlagte kameraspillet Mozzies. Her skulle du skyte mygglignende vesener, og brukte mobilkameraet til å flytte på siktet. Kameraet registrerer hvordan du beveger hånden, og oppdaterer bildet etterhvert som telefonen forflytter seg.

Nå skal eks-mobilprodusent Siemens igjen gi mobilkameraet nye utfordringer, og slipper i forbindelse med fotball-VM i Tyskland et nytt spill hvor kameraet igjen spiller en vesentlig rolle. I Kick Real bruker du foten til å skyte straffe på et virtuelt mål. Konseptet er at du skal peke mobilkameraet på foten din, og deretter sparke en virtuell ball.

Teknologien som brukes i spillet er utviklet i et forskningsprosjekt drevet av Siemens´programvareselskap C-Lab, for EU. Tidligere har denne teknologien blitt brukt til å trene gassmontører fra det østerrikske oljeselskapet OMV. Når en montør finner en feil i et gassanlegg, kan han ta bilde av delen, sende det til en server, og deretter få detaljert informasjon om hvordan delen skal skiftes tilbake.

Siemens og produsent av husholdningsapparater, Miele, har også brukt teknologien i produktpresentasjoner. Dette gir muligheten til å legge informasjon og grafikk "oppå" produktet i sanntid.

Siemens har ikke sagt noe om hvorvidt Kick Real vil kjøre på Symbian- eller Java-plattform. Det nye spillet vil bli markedsført under årets fotball-VM.

(Kilder: AVinfo.co.uk, Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen