Vifteløs Acer-bærbar skal holde hele dagen
(Bilde: Acer / ShutterStock)

Vifteløs Acer-bærbar skal holde hele dagen

Og selv fattige studenter kan ha råd til en TravelMate B115P.

Den godeste gjengen i Acer har blant annet med Iconia W510 vist oss at smått kan være godt, og vi venter i spenning på å få kloa i den nye Atomdrevne hybriden Aspire Switch 10.

Nå har Acer også dratt duken av en annen liten tass, men da av den mer konvensjonelle sorten. Nykommeren er en 11,6-tommer og skal lyde navnet TravelMate B115P. Spesielt sterk er den ikke – motoren er en relativt beskjeden «Bay Trail-M» Pentium-prosessor – men med fire kjerner burde den likevel takle de fleste hverdagslige oppgaver.

Samtidig har denne prosessortypen en TDP på 7,5 watt og SDP – Scenario Design Power eller «typisk effektforbruk» – på ikke mer enn 4,5 watt. Med dette å gå etter er TravelMate B115P designet med tanke på å bli passivt kjølt, og med en SSD i tillegg snakker vi altså om en liten og lydløs laptop.

God batteritid

TravelMate B115P har en oppgitt vekt på 1190 gram, og skal være 21,2 millimeter tykk – ingen sylfide altså, men likevel noe du burde kunne ta med deg i bagen uten større problemer. Et aluminiumsskall over lokket skal gi den litt ekstra styrke og beskyttelse.

Acer skryter videre av batteritid på opptil ti timer, og med en såpass strømgjerrig prosessor burde jo det stemme.

Skjermen har en oppløsning på greie 1366 x 768 piksler og er berøringsfølsom, noe som passer bra ettersom Travelmate B115P kommer med Windows 8.1 som operativsystem. Men hvis touch uansett ikke er noe for deg, skal også modellen være tilgjengelig med et vanlig panel – da forsvinner P-en i betegnelsen, så se i så fall etter TravelMate B115.

Acer markedsfører sin nye TravelMate som et rimelig og portabelt alternativ for studenter og bedrifter. Noen nøyaktig pris her på berget har vi ikke fått, men sett mot spesifikasjonene snakker vi vel om mellom tre og fire tusenlapper når den kommer i butikkene – noe som bør skje i løpet av sommeren.

Lyst på noe enda mindre?
Aspire Switch 10 vil la seg bruke på flere måter >>>

(Kilde: Pressemelding Acer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen