Nyeste våpen i kompaktkrigen

Nyeste våpen i kompaktkrigen

Nyeste våpen i kompaktkrigen

Pentax lanserer kompaktkamera med 20x optisk zoom.

Januar har vært kompaktkameraenes måned. Etter slipp fra blant annet Casio, Canon, Olympus, Samsung, Sony og Fujifilm, viser nå Pentax fram sitt nyeste bidrag.

Pentax har nå lansert kompaktkameraet Optio VS20. Kameraet er fylt med avanserte funksjoner, skriver den norske importøren Focus Nordic i sin pressemelding. Kameraet har en brikke på 16 megapiksler. Optikken på sin side har en brennvidde på 28-560mm, 20x optisk zoom, mens lysstyrken er på f/3.1-4.8. Focus Nordic skriver videre at bilder som forstørres forblir skarpe fra kant til kant.

Makroelskere kommer til å bli glad for at nærgrensen ved bruk av makromodus er på én centimeter, selv om det ikke er uvanlig i kompaktsegmentet.

Den 3-tommers store LCD-skjermen er antirefleksbehandlet og skal være smussavvisende, skriver Focus Nordic. For filmelskere er det verdt å nevne at kameraet kan filme i 720p (1280x720), og den har en egen startknapp for at du skal fange de viktige øyeblikkene.

Kameraet har mulighet for å festes til stativ både vertikalt og horisontalt. VS20 har også en spesialkonstruert zoomhendel som gjør det enklere å fotografere med kameraet i vertikal posisjon.

Tre nye digitale filtre (Fish-eye, Miniatyr og Sketch) gir deg nye muligheter til å leke med forskjellige visuelle uttrykk. Totalt har Pentax inkludert 13 digitale filtre. I tillegg har Pentax inkludert et eget nattprogram som skal gjøre det enklere å ta bilder om natten. Handheld Night Snap skal gi mindre støy enn det som ellers er tilfelle når du fotograferer i svakt lys. Dersom du liker brede panoramabilder, har Pentax en egen funksjon som syr sammen et panoramabilde utfra flere bilder.

Pentax Optio VS20 er tilgjengelig i butikkene fra midten av februar og vil koste 2000,-.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen