Firefox 16 har så store problemer at den ble trukket. (Bilde: Montasje: iStock Photo, Hardware.no)

Nyeste Firefox har alvorlig sikkerhetsfeil

Mozilla trekker den etter én dag.

Mozilla lanserte versjon 16 av nettleseren Firefox på tirsdag, men allerede på onsdag hadde selskapet fjernet programmet fra nedlastingssidene sine.

Ifølge sikkerhetsbloggen til selskapet, hadde Firefox 16 det de kaller en «sikkerhetsbrist». Feilen lot tilsynelatende ondsinnede nettsider fastslå hvilke andre sider du har besøkt og ga dem tilgang til nettadresser og annen informasjon.

Mozilla understreker at de ikke har sett noe som tyder på at svakheten har blitt utnyttet i praksis, men ettersom selskapet har fjernet utgaven, kan det tyde på at sikkerhetsbristen er av en alvorlig art.

Versjon 15 er trygg

Firefox 15 skal ikke være berørt av sikkerhetshullet. Har du skaffet versjon 16, men ønsker å nedgradere, kan du besøke Mozilla.org og laste ned Firefox 15.

Selskapet forteller at de jobber med å løse problemet i versjon 16, for de som har lastet den ned allerede.

Fikser selv tidligere feil

Den aller nyeste versjonen av Firefox kan imidlertid fortsatt lastes ned fra Mozilla via en annen nedlastingsside, som viser ulike språkutgaver av nettleseren.

Selv om den åpenbart har sine feil, fikser Firefox 16 selv 14 kjente sikkerhetshull fra forrige versjon. Elleve av disse gjorde for eksempel ondsinnede krefter i stand til å installere programvare uten at du ikke gjorde noe annet enn å surfe som vanlig på nett.

Andre nyheter i Firefox 16 inkluderer støtte for nye egenskaper i Mac OS X Lion, forbedringer av oppstartshastighet når du vil gjenopprette en tidligere økt, støtte for å se PDF-filer uten plugin, og støtte for nettapplikasjoner.

I tillegg er Mozilla godt i gang med å lage Firefox til Windows 8s trykkskjermskall, og det er mulig å laste ned versjon 18 med støtte for dette nå.

(Kilde: Mozilla Security Blog)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen