Nye videokameraer fra Samsung

Det har kommet en lang rekke nye videokameraer fra de fleste produsentene denne våren. Sist ute er Samsung, som kommer med en rekke varianter, der det er to hovedgrupper. VP-DC161W, som benytter DVD som langringsformat, og den nye VP-D36x-serien som benytter Mini-DV-tape.

Med 33x optisk zoom hevder Samsung (antakelig med rette), at dette er den lengste optiske zoomen på markedet. Det er helt tydelig et salgsargument med lang zoom, for den praktiske verdien er liten, så noe må grunnen være til at produsentene fortsatt konkurrerer på dette området. Brennvidden tilsvarer ca 35-1164mm. Med så lange brennvidder som dette, trenger du stativ for å klare å holde det rolig, og det er vanskelig å orientere seg gjennom søkeren, siden utsnittet du får med er meget lite.

Nytt på DVD-modellene er at kameraene støtter dobbeltsidige plater. Det gjør at du kan ta opp dobbelt så mye før plata er full. Dette er helt klart en stor fordel, men platene er foreløpig vanskelige å få tak i. Det håper vi endrer seg ganske snart.

Alle modellene har 2,7 tommers LCD-skjerm i 16:9-format, og kan også ta opp i dette formatet, eller du kan ta opp i tradisjonelt 4:3-format, hvis du foretrekker det.

DVD-kameraene har enkelte redigeringsfunksjoner innebygd, så du kan slippe å gjøre en stor jobb på datamaskinen etterpå. Det genereres også et miniatyrbilde hver gang du starter en ny opptakssekvens, slik at det er lett å navigere gjennom opptakene.Alternativ tekst mangler

Kameraene kan ta opp på 8cm DVD-plater og støtter de fleste formater unntatt DVD-RAM.

Om de nye DV-kameraene sier Samsung lite. Se pressemeldingen på neste side for enkelte detaljer, og produktguiden vår for spesifikasjoner.

Veiledende priser:
VP-DC161: 4200,-
VP-DC161W: 4700,-
VP-DC165W: 5800
Priser på DV-kameraene er ikke spesifisert nøyere, men vil ligge mellom 3500 og 4100 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen