Nye videokameraer fra Panasonic

Panasonic er lansert to nye videokameraer som skal være en av de første i verden med mulighet for ansiktsgjenkjenning.

Funksjonen gjør at kameraene automatisk finner alle ansiktene i bildet og ut i fra disse tilpasser eksponering, kontrast og hudtoner for optimal skarphet – noe man i tidligere modeller måtte stille inn manuelt.

Begge kameraene har også en intelligent hjelpeguide som gir tips på hvordan du kan filme bedre. Den varsler brukeren om han eller hun bruker kameraet feil, og gir råd på hvordan fotografen kan filme med bedre resultat.

Både SD9 og HS9 spiller inn i AVCHD-format og 5.1 lyd og er i tillegg utrustet med 3CCD, som betyr at innspillingen skjer på tre sensorer – en for hver grunnfarge. Dette gir et klarere og mer fargesterkt videomateriale.

Bildestabiliseringsteknikken OIS (Optimal Image Stabilizer) kompenserer for skjelvinger på hånden ca. 4000 ganger i sekundet noe som gjør bildet mer behagelig å se på.

HDC-SD9

Dette kameraet har målene 65 x 67 x 126 mm, og en vekt på 275 gram, og er et av verdens minste og letteste HD-kamera. SD9 lagrer all informasjon på enten et SD- eller et SDHC-kort, noe som rekker til 4 timers innspilling i beste kvalitet med et SD-kort på 32 GB.

HDC-HS9

Dette er en såkalt hybridmodell som både kan lagre det innspilte materialet på kameraets 60 GB store harddisk og på et SD-kort. Ved innspilling på harddisken kan HD9 romme hele 7 timers film i beste HD-kvalitet.

Lanseres i april

Videokameraene er ventet på markedet i begynnelsen av april. Veiledende utsalgspris: SD9 kr. 6800,-, og HS9 kr. 8500,-.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen