Nye TV-tjenester fra Canal Digital
Teknofil

Nye TV-tjenester fra Canal Digital

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Canal Digital er landets største leverandør av TV-signaler, men de har manglet en del tjenester som konkurrerende selskaper allerede har på plass.

I løpet av dette året kommer også Canal Digital med tjenester som serieopptak, syv dagers EPG, web-TV og Vod. De andre aktørene på markedet har flere av disse tjenestene allerede tilgjengelig på markedet, som for eksempel Viasat og Get.

Serieopptak
En god del har kjøpt seg en PVR-dekoder med det formål for øyet om å ta opp diverse programmer og filmer. Canal Digital vil komme i løpet av kort tid med serieopptakfunksjon som gjør jobben med å få tatt opp serien du følger med på enklere.

Serieopptak er som navnet hentyder en funksjon som gjør at du kan ta opp for eksempel en serie ved å velge at opptakeren tar opp serien du følger med på automatisk. Foreløpig forligger det ingen dato for når denne tjenesten blir tilgjengelig hos Canal Digital.

7 dagers EPG
Med digitaliseringen av TV-signalene i Norge, har flere blant annet EPG kommet opp som et nyttig hjelpemiddel. EPG betyr at du dekoderen du har støtte for en elektronisk programguide, noe som gir deg en bedre oversikt over hva som går på TV.

Med fjernkontrollen kan du gå inn på EPG-funksjonen på dekoderen din og få opp en oversikt som viser hva som går på de forskjellige kanalene, med en rask innføring i hva programmet eller filmen du skal se på innholder av handling og skuespillere. Det forligger heller ikke her noen konkret dato for når Canal Digital får denne tjenesten

- Vi har per i dag ingen fastsatt dato, men vi håper og regner med at serieopptak og syv dagers EPG skal være på plass innen kort tid, forteller Jørgen Thaule, informasjonsdirektør i Canal Digital.Web-TV

Hos blant annet Viasat har du mulighet til å gå inn på nett og se for eksempel gårsdagens episode av Paradise Hotel, om du ikke fikk tatt opp eller sett episoden.

Canal Digital kommer etter all sannsynlighet med denne tjenesten i løpet av året, men foreløpig har de ingen slik tjeneste tilgjengelig.

- Vi håper å komme med denne tjenesten i løpet av året. Enn så lenge er det ingen konkret dato for når vi har løsningen klar for brukerne, forteller Thaule.

Vod
En tjeneste som er i vinden om dagen er Vod, eller Video on demand som forkortelsen står for. Med denne tjenesten kan du gå inn å velge deg en film du vil se, eller kanskje en god dokumentar. Her kan du lese mer om vår omfattende test av Vod-tjenester.

Så vidt Teknofil bekjent kommer Canal Digital med denne funksjonen i løpet av året, og blir en løsning som krever en internettilkobling i likhet med de andre operatørenes tilsvarende tjenester.

- Vod er en tjeneste som vi håper å komme med i løpet av året. Hvem av brukergruppene som får denne tjenesten først, være seg parabol eller kabel er ennå usikkert. Tjeneste forutsetter at du har en internettilkobling, som dekoderen benytter til selve tjenesten, avslutter Thaule.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen