Nye toner fra Motorola

Musikk og underholdning vies stadig mer oppmerksomhet av mobilbransjen. Enhver mobilprodusent med respekt for seg selv har nå minst et knippe modeller som kan spille av multimedia som musikk og video, og Motorola utvider nå sin portefølje med nye musikktelefoner.

Da Samsung viste frem sin første mobiltelefon med MP3-støtte i 1999, var de et godt stykke forut for sin tid. Modellen het SCH-M100 i Europa og var verdens første mobil som kunne spille av MP3-filer. Minnet på 32 MB gav plass til rundt åtte sanger. Siemens prøvde seg kort tid etter med en MP3-mobil, SL45. Den hadde også 32 MB minne, men der i form av et MMC-kort. Siden den gang har minnekapasiteten til telefoner skutt til værs og Motorolas musikktelefoner anno 2005 kan slå opptil 2 GB i bordet.

E680i, E685 og E725 er betegnelsene på de tre nye modellene som amerikanske Motorola viste frem på M3-messen i Miami. MP3-støtten er én ting de tre telefonene har til felles, et annet fellestrekk er at vi ikke får se noen av dem her i Norge. E725 er tiltenkt det amerikanske markedet, E680i skal til Asia, mens kineserne får kose seg med E685.


(Klikk for større bilde.)

E-725 - Made for America
Det ser ut til at Motorola har flyttet fokus fra bilde til lyd med den nye E725. Den er kun utstyrt med et VGA-kamera, noe som virker stakkarslig med stadig flere megapiksler pakket inn i mobiler spesielt fra koreanske produsenter. Men på lydsiden er det ingenting å skamme seg over.

Modellen er som nevnt utviklet for bruk i Amerika og bruker CDMA-nettet, men har også støtte for Evolution Data Optimized, eller EV-DO. Denne teknologien har mye til felles med UMTS, men nedlastingshastigheten er skrudd opp noen hakk i forhold til våre 3G-nett, hvor 384 Kbps er maks hastighet. En EV-DO telefon kan laste ned data med en hastighet på mellom 300 og 512 Kbps

Med 0,5 Mbps går det kjapt å laste ned musikkfiler, og når E725 i tillegg kan ta minnekort på inntil 1 GB skulle alt være klart for en riktig nedlastingsfest.

I tillegg til romslig lagringsplass og god nedlastingshastighet, har Motorola enda et trumfkort i ermet for den musikkfrelste. E725 er nemlig utstyrt med en standard minijack plugg. Man står dermed fritt til selv å velge høretelefoner, og slipper de medfølgene øreproppene som kan være av mildt sagt varierende kvalitet.

Lokalradio - bokstavelig talt
Men hva om man sitter mye i bilen og gjerne vil lytte til låtene man har på telefonen? Ikke noe problem, svarer Motorola. E725 har en innebygd FM-sender og man kan dermed spille av musikken fra telefonen direkte på bilradioen, eller anlegget i stua, for den saks skyld.

En slik FM-sender har samme funksjon som iTrip-tilbehøret som finnes til iPod. Som kjent ble det raskt stopp på importen av iTrip til Norge, og denne radiofunksjonen på E725 vil faktisk gjøre modellen ulovlig her til lands.

Videre er E725 utstyrt med doble høyttalere, så om du hverken vil bruke høretelefoner eller en radio, kan telefonen selv spille opp til dans. Den har dessuten diskolys som blinker i takt med musikken, det samme som vi finner på den enklere modellen Motorola E398.

Skjermen på telefonen måler 1,9", har en oppløsning på 176 x 220 punkter og kan gjengi 262.000 farger. Navigasjonen foregår ved hjelp av et rullehjul som ligger der vi vanligvis finner en styrepinne eller navigasjonsknapp. Man ruller dermed gjennom menyen, noe som skal fungere ganske bra i følge de få som har testet det ut i praksis.


(Klikk for større bilde.)

Det foreligger ingen prisinformasjon om Motorola E725, men den henvender seg nok ikke akkurat mot billigmarkedet. I følge produsenten skal telefonen ut til butikkene allerede andre kvartal i år. Også europeiske kunder fortjener noe tilsvarende, og det vil blir interessant å se hva Motorola etter hvert kan by på for oss på denne siden av Atlanteren.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen