Nye toner fra Leica

Leica har på Photokina sluppet noen kamera som er tilsynelatende nye, og noen kamera som kommer i flere farger enn de gjorde før. Fellesnevneren er litt høyere pris enn man kunne ønske.

Leica D-Lux 5 har mulighet for mange manuelle instillinger. FOTO: Produsenten.
Leica D-Lux 5 har mulighet for mange manuelle instillinger. FOTO: Produsenten.

Leica D-Lux 5 er etterfølgeren til D-Lux 4 som ble lansert for ganske nøyaktig to år siden. Kameraet har mange likheter med Panasonic LX-5, men fremstår som noe mer stilrent. Kompaktkameraet har en ti megapiksler bildebrikke, og et objektiv som tilsvarer 24-90mm f/2-3,3. Det kan ta opp video i 720p-formatet og kan levere stillbilder i 4:3-, 3:2-, 16:9- og 1:1-formatene. Kjøper du, og registrerer D-Lux 5, kan du laste ned Adobe Lightroom gratis.

Pris er antydet til rundt 5995 NOK, og kameraet blir tilgjengelig i oktober.

Les også: Flaggskipet blandt kompaktkameraene

Med V-Lux 2 slipper du å bytte objektiv. FOTO: Produsenten.
Med V-Lux 2 slipper du å bytte objektiv. FOTO: Produsenten.

Leica V-Lux 2 lanseres som en kompakt superzoom. Det erstatter fire år gamle V-Lux 1, og har et zoomobjektiv tilsvarende 25-600mm f/2,8-5,2. Kameraet har en 14,1 megapiksler bildebrikke som klarer video i 1080p, og 11 stillbilder i sekundet med full oppløsning. V-Lux 2 har mye indre til felles med Panasonic FZ-100, men i likhet med D-Lux 5 har Leica valgt en noe annet ytre enn sin slektning hos Panasonic.

Prisen på V-Lux 2 oppgis til rundt 6495 NOK. Kameraet blir å finne i butikken i løpet av oktober.

Les også: Panasonics sommerslipp

Ser man helsvart på privatøkonomien er ikke Leica X1 noe for deg. FOTO: Produsenten.
Ser man helsvart på privatøkonomien er ikke Leica X1 noe for deg. FOTO: Produsenten.

Leica X1 ble lansert for drøyt et år siden. Den gang kom kameraet kun med fargevalget grått/sort, og nå lanseres det i en helsort utgave. Spesifikasjonene er de samme gamle. Det har en bildebrikke på 12,2 megapiksler, og et fastobjektiv som tilsvarer 35mm f/2,8.

Prisen blir nok også den samme gamle, og ligger i dag på rundt 14995 NOK. Du kan plukke opp den svarte utgaven av X1 i oktober.

Les også: Bildebyrå godkjenner kompaktkamera

Solblenderen har hull for å ikke skjerme for søkeren. FOTO: Produsenten.
Solblenderen har hull for å ikke skjerme for søkeren. FOTO: Produsenten.

Sammen med X1 ble også Leica M9 lansert i fjor. Kameraet som viderefører tyskernes stolte tradisjoner, lanseres nå i en spesialutgave for de som har ekstra mye penger brennende i lomma. I den forbindelse har Leica hyret inn Walter de'Silva, et ikke ukjent navn i bilbransjen. Mannen designet biler for Alfa Romeo på 80- og 90-tallet, og jobber nå for Volkswagen.

Leica M9 Titanium kommer i kun 500 eksemplarer. Alt synlig metall på kameraet er av titan, og det kommer sammen med en spesialutgave av Leica 35mm f/1,4. Kameraet er ellers endret minimalt fra standardutgaven av M9. Det mest synlige bortsett fra titanen, er en ny kamerastropp som er utviklet av de'Silva.

M9 Titanium forventes å komme i (noen) butikker i slutten av november. Altså akkurat i tide til julehandelen. Prisen vil ligge på rundt 190000 NOK.

Les også: Er dette verdens beste kamera?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen