Nye ti år for IBM og Java

IBM fornyet denne uken sin eksisterende Java-lisens hos Sun Microsystems med ti nye år. Dette gir selskapet rett til å benytte og "bundle" Java-programvare sammen med sin maskinvare.

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hvilken pengesum IBM måtte ut med for lisensen.

Til tross for at de to selskapene har hatt et noe anstrengt forhold til tider ser det nå ut som om de ønsker å dra i delvis samme retning. IBM kommer nemlig til å utvikle nye versjoner av DB2, Rational, Tivoli og WebSphere som støtter Sun Solaris 10 og AMD Opteron. Bakgrunnen for dette skal være sterke ønsker fra kunder - blant annet General Motors.

WebSphere vil være den første applikasjonen som sertifiseres for Sun-plattform.

IBM har over flere år forsøkt å legge press på Sun Microsystems om å gjøre hele Java-plattformen til open-source. Et lite steg på veien kom man denne uken ved å åpne opp Java System Application Server Platform Edition 9.0 og Java System Enterprise Server Bus. Suns president, Stefan Schwartz, ville imidlertid ikke bekrefte hvorvidt IBM har hatt noen innvirkning eller rolle i dette.

Både Sun og IBM vil fortsette samarbeidet i Java Community Process, som er organet for videreutvikling av Java-plattformen.

(Kilde: Internetnews, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen