Nye Thinkpad-modeller fra IBM

Lei av at harddisken går i stykker når du mister maskinen? Det har IBM tenkt til å gjøre noe med når de lanserer sine siste Thinkpad-modeller. De nye T41 og R50 modellene kommer med en akseleratormeter og programvare til sistnevnte brikke for å oppdage når harddisken blir utsatt for fall eller ikke.

Når systemet oppdager at maskinen er på vei opp eller ned vil systemet sende et signal til harddisken. Dette signalet ber harddisken om å parkere sine magnetiske hoder for å unngå at den skal ha kontakt med platene i harddisken når maskinen treffer bakken.

I følge IBM har de valgt å bygge inn deres Active Protection System i de kommende T41 og R50 modellene uten å ta (ekstra) betalt for det. Og det er jo snilt gjort av IBM må vi si.

Og så til det store spørsmålet da; Fungerer dette systemet eller er det bare humbug alt sammen? Vel, det vet vi ikke før vi har mistet noen maskiner ned i bakken. Men det får vente til vi har fått noen maskiner fra IBM. IBM Norge har bekreftet overfor oss at R50 vil ikke bli lansert i Norge. Dette er en maskin som er forebeholdt USA for øyeblikket.

Du finner nærmere informasjon om de nye T41 og R50 modellene på ibm.com.

PS! IBM brukte forøvrig gårsdagen til å oppgradere eksisterende modeller også. Samtlige Thinkpad R40, X31, R40e og G40 modellene ble oppgradert med blant annet raskere prosessorer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen