Nye telefoner med TV-mottak

Japanske Sharp og Toshiba står bak hver sin modell, men typebetegnelsen er nesten identisk: Vodafone V603T og V603SH, førstnevnte utviklet av Toshiba, den andre av Sharp.


Klart for litt mobil TV-titting.

TV - og litt ekstra
Toshibas bidrag er en klapptelefon med en vri, bokstavelig talt. Øverste del av telefonen kan foldes helt rundt, så skjermen blir liggende på baksiden. Telefonen kan da plasseres i et lite stativ, og man kan lene seg tilbake og nyte favorittprogrammet sitt.

Man kan ta opp klipp fra TV-sendinger og lagre på minnekortet av miniSD-typen. Det er innebygget en elektronisk programguide så man til enhver tid kan holde oversikt over kommende TV-sendinger. Sverger man til radio, er det også FM-mottaker på V603T. I tillegg er det et 1,3 megapikslers kamera og 64 toners polyfoni.

Skjermen er 2,4" stor, og av typen "super-fine poly-silicon TFT", som gir et skarpt bilde. Oppløsningen er på 320 x 240 punkter og den klarer 260.000 farger. Apparatet har målene 50 x 103 x 25 mm, og vekta er 142 gram. Ingen lettvekter med andre ord, men med kamera, radio og TV med opptaksmulighet på mobilen, er ikke drøye 140 gram så ille.


Tre på rad fra Sharp.

Mer topping på kaka fra Sharp
TV og radio, én megapiksel og høyoppløst QVGA-skjerm var ikke nok for Sharp da de lagde sitt bidrag til Vodafone. Kameraet er her på 2,02 megapiksler og de har benyttet CCD-brikke som skal gi bedre kvalitet på bildene. Dessuten er det 2x optisk zoom og selvfølgelig plass for minnekort.

Størrelesmessig er de to modellene fra Sharp og Toshiba nesten identiske. Sharps bidrag, V603SH, er tre millimeter kortere, og vi havner da på 50 x 99 x 25 mm. Til sammenligning har Motorola Razr V3 målene 98 x 53 x 13.9 mm. Omtrent like høy og bred, men så mye tynnere at to Razr V3 oppå hverandre bare blir snaue tre millimeter tykkere enn én enkelt japaner.

For å gjøre smørbrødlista komplett, puttet Sharp like godt en bevegelsessensor inn i mobilen. Tidligere har Samsung og Pantech Curitel lansert slik teknologi, men Sharp er med denne telefonen først ute i Japan. Man kan manøvrere seg rundt i menyen ved å bevege selve telefonen, eller sensoren kan gjøre nytte for seg i spill. Et eksempel er et golfspill hvor man svinger telefonen omtrent som den var en en golfkølle.

Begge telefonene skal klare minst en times TV-titting på fulladet batteri. Vodafone skal ha begge modellene ute for salg i midten av februar, men har foreløpig ikke kommet med noen prisantydninger.