Nye telefoner fra BenQ?

I dag dukket det opp bilder av tre nye telefoner som BenQ-Siemens visstnok skal lansere på årets CeBIT-messe. De tre modellene, som tidligere har vært kjent under kodenavnene Cupid, Venus og Hermes, er nå blitt publisert over et større antall Taiwanske nettsider med bilder og fulle spesifikasjoner.

BenQ-Siemens CL71 (Cupid)
Den første av dem, BenQ-Siemens CL71 (Cupid), blir trolig den første telefonen fra det nye BenQ-Siemens med nedskyvbart tastatur. Tidligere har Siemens hatt en rekke telefoner med nedskyvbart tastatur, både lavprismodeller og mer eksklusive telefoner, men CL71 ser ut til å kunne plassere seg mellom disse.

Spesifikasjonene er ikke akkurat noe å rope hurra for. CL71 skal ifølge ryktene ha et 1,3 megapikslers kamera, samt en to tommers skjerm med oppløsning på 176 x 220 punkter. I tillegg kommer plass til minnekort av tupen microSD og et 24 MB stort internminne.

Radio har til nå vært en sjeldenhet på BenQ-Siemens telefoner, men CL71 skal visstnok ha det. I tillegg skal modellen, ifølge ryktene, ha støtte for flere musikkformater, blant annet mp3. Dermed kan det se ut til at BenQ-Siemens har nok en mp3-telefon på trappene.

Utover det er det lite interessant å hente. Telefonen ser ut til å mangle både EDGE og 3G, og har kun støtte for tre GSM-bånd. Ellers skal det visstnok være støtte for både blåtann og MMS.

Om ryktet stemmer skal CL71 komme i tredje kvartal.

BenQ-Siemens E61 (Hermes B)
Hermes B, eller E61, skal i følge ryktene være BenQ-Siemens kommende tilbud for unge folk med sans for god lyd. Telefonen bærer tydelige preg av det, og telefonen på bildene av det som skal være E61, har et sett med snarveistaster til musikkspilleren.

Rent spesifikasjonsmessig er det ikke mye spennende å hente hos E61, skal vi tro ryktene. Kort og greit, E61 skal ha et VGA-kamera, en 1,8 tommers skjerm med oppløsning på 128 x 160 punkter, blåtann, mms og det øvrige mest nødvendige.

E61 skal visstnok heller ikke ha EDGE eller 3G, og vil mest sannsynlig bli lansert med bare tre GSM-bånd og GPRS-støtte.

BenQ-Siemens CF81 (Venus C3)
Det er svært lite informasjon omkring CF81, og den eneste informasjonen vi dermed har stammer fra før 3GSM-messen tidligere i år. Da hevdet flere kilder at modellen skulle bli en noe mer avansert mp3-telefon med fm-radio. Om vi ser på bildene, så er det tydelig at musikk er i fokus. Hele fremsiden er dekket av snarveisknapper til mp3-spilleren.

Ellers hevdet enkelte kilder at telefonen skal ha innebygget telefonsvarer. I dag har de fleste en slik tjeneste gjennom operatøren, som gjerne tar godt betalt for å lagre viktigere beskjeder. Om dette stemmer, så blir CF81 isåfall en av de første telefonene som har dette.

De tre ryktemodellene skal ifølge de samme kildene slippes på årets CeBIT-messe, som finner sted denne uken fra og med 9. mars. BenQ-Siemens har invitert til pressefrokost onsdag 8. mars i forkant av den store messen, og det er ventet at produsenten vil presentere de nye telefonene der.

Amobil vil være til stede også på årets messe og gi deg det siste av informasjon under hele messen.

(Kilder: Mobile-Review, Mobil)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen