Nye Tamron-objektiver

Tamron 70-200mm f/2.8
Tamron 70-200mm f/2.8

70-200 f/2.8
Her i redaksjonen synes vi utvilsomt at det nye 70-200mm f/2.8 objektivet er det mest interessante. Det er et objektiv for entusiastene som er villige til å betale for stor lysstyrke der man trenger det mest, nemlig på teleobjektivene.

De fleste produsenter har objektiver med den samme brennvidden og lysstyrken som dette, så vi synes det var på tide at Tamron også introduserte det. Dessverre har de ikke implementert bildestabilisator i dette objektivet. Vi kjenner ikke grunnen til det, men siden optisk bildestabilisator er nytt fra Tamrons side, kan det være at de vil prøve det ut på et annet objektiv først.

Objektivet veier 1112g, og er det Tamron kaller ”Lightweight”. Det er riktignok lettere en tilsvarende fra konkurrentene, men det er likevel en vekt du kjenner etter å ha slept rundt på det noen timer. Det er prisen man må betale for stor lysstyrke, og vi verdsetter at Tamron forsøker å gjøre det litt lettere for oss, så framt dette ikke har gått utover konstruksjonen.

Slike objektiver pleier å være såpass kostbare, at kravene til bildekvalitet er store. Siden vi ikke har testet objektivet, og vi ikke kjenner prisen på det, er det umulig å si noe om bildekvaliteten. Men vi vil anta at den vil kjempe side om side med Sigmas tilsvarende objektiv både på pris og kvalitet. Dette gjelder ikke Pentax og Sony, der Sigma ikke tilbyr sin 70-200mm.

Du kan få Tamron SP AF70-200MM F/2.8 DI LD (IF) MACRO med fatning for Canon, Nikon, Pentax og Sony, og det passer både på fullformat og kameraer med mindre sensor.

Tamron 28-300 f/3.5-6.3 VC
Tamron 28-300 f/3.5-6.3 VC

28-300 med bildestabilisator
Så vidt vi har kunnet bringe på det rene, er dette det første objektivet fra Tamron med optisk bildestabilisator, noe som er nyttig særlig på lange teler. Siden dette objektivet har svært moderat lysstyrke på tele, gjør det det nesten helt nødvendig for å kune bruket objektivet uten stativ på 300mm.

Så vidt vi kan se, er objektivet identisk med Tamrons eksisterende AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO, med unntak av bildestabilisatoren, slik at det nå har fått navnet Tamron AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) MACRO – kort og greit og lett å huske.

Hvis du har et kamera med redursert sensorstørrelse (de fleste digitale speilreflekskameraer), så blir zoomområdet litt ugunstig synes vi. Du får ikke nok vidvinkel til å bruke det som standardobjektiv, og det er litt lite lyssterkt til å ha som telezoom. Hvis du derimot har et analogt speilreflekskamera, vil det passe helt perfekt. Men det er det jo ikke så mange som bruker lengre. Det er derfor litt pussig at Tamron introduserer bildesatbilisator på akkurat dette objektivet.

Vi kjenner ikke pris eller leveringstid for dette objektivet heller. Det kommer i utgangspunktet kun med fatning for Canon og Nikon.