Nye svindelmetoder fra 419

Det er det kjente norske nettstedet Finn.no som har gått ut og advart sine kunder via e-post om den nye trusselen. Nigeria-svindlere bruker sin helt spesielt dårlige engelsk til å påstå at de skal kjøpe noe du har lagt ut for salg. De sender deg så en sjekk som ofte er på mange tusen for mye, og ber så om at du bare sender tilbake det overflødige beløpet. Banker bruker som ofte litt tid på å kontrollere om en sjekk har dekning, og det er først etter at du har betalt "tilbake" pengene, at banken gir deg beskjed om at sjekken ikke hadde dekning.

Finn.no oppfordrer brukere som blir rammet av denne svindelmetoden å kontakte Økokrim. Det er flere eksempler på at de lurer nettannonsekunde i utlandet. Vi kjenner ikke til at dette skal ha skjedd i Norge, men vi vil gjerne være før var og advare våre kunder mot dette uttalte Terje Seljeseth, sjef i Finn.no til Aftenposten.

Det er mange personer som blir lurt av såkalte Nigeria-svindler hvert år. Nigeria-svindelen er klassisk, der du mottar et brev der en helt fremmed person påstår at de har fått tak i en stor pengesum. På grunn av korrupsjon, eller lignende, er de nødt til å flytte pengene til utlandet, og har hørt ditt navn gjennom en bekjent. De lurer deg så til å sende over personlig informasjon, slik som kontonummer og en kopi av førerkort, og kan så tømme kontoen din fra diverse banker i utlandet.

Kilde: Aftenposten.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen