Nye steg mot WiMAX-standard

Ifølge en pressemelding lagt ut på WiMAX Forums nettsider i forrige uke, kommer testingen av WiMAX til å starte i midten av dette året. Organiasjonen har satt retningslinjer for testlab og gjør WiMAX Forum Certified program tilgjengelig gjennom det nye testsenteret i Cetecom, Spania.

Testingen har som formål å godkjenne tredjeparts produkter ovenfor standarden slik at de blir klare for salg. Man trodde for kort tid siden at WiMAX Forum var noe sent ute med denne sertifiseringen, men det ser nå ut som om WiMAX-produkter kan få sitt gjennombrudd allerede til høsten.

Et sentralt poeng med WiMAX er å kunne tilby trådløs bredbåndsaksess. I første omgang snakker vi om overføringshastighet på opptil 40 Mbps per kanal. Målet er å gjøre teknologien tilgjengelig i byene slik at man på sikt kan kople opp bærbar PC eller PDA gjennom "Mobile WiMAX" på 15 Mbps.

Det vil bli klargjort flere former for WiMAX og man kommer nok til å starte med 802.16a. Senere vil det også være klart for forrige års spesifikasjon som faktisk kan erstatte et DSL-modem. WiMAX for bærbare enheter, 802.16e, venter på godkjennelse og sertifisering, mens reell tilgjengelig neppe blir før neste år.

WiMAX Forum har ca. 230 medlemmer i skrivende stund.

(Kilder: Extremetech, WiMAX Forum)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen