Nye SSD-enheter fra Sandisk

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sandisk presenterte på Computex i Taipei nye SSD-enheter, med økt ytelse, kapasitet og lavere strømforbruk.

Sandisk hevder selv at de er ledende på SSD-disker i verden. Både i antall, kvalitet, kapasitet og ytelse. De lanserte på tirsdag en 2.generasjons SSD til bruk i ultraportable og nett-PC-er. Enhetene bærer navnet pSSD og skal i beste fall doble ytelsen sammenlignes med 1.generasjons SSD-enheter.

De nye enhetene er gitt cache-minne(n-cache) som kan gi fem ganger skrive-hastigheten. En helt ny kontroller er også designet. I tillegg er makskapasiteten økt fra 16 til 64 GB. Prisene skal også være lavere i forhold til forrige generasjon. Vekten ligger på ekstremt lave 9 gram og kan fåes med både PATA og SATA. Skrive- og lesehastigheten er på 70 MBps, ganske mye bedre enn det man har sett på dagens nett-PC-er.

I tillegg har Sandisk lansert nye 3. generasjons SSD myntet på ordinære bærbare og stasjonære. De kommer i formfaktorene 1,8 og 2,5 tommer. Kapasiteten er på 64 til 256 GB. Disse skal takle lesehastighet på opp til 200 MBps og 140 MBps i skrivehastighet.

Foreløpig leverer Sandisk sine SSD-enheter kun mot OEM-markedet, det er derfor vanskelig å kjøpe en slik SSD i butikken, men man finner dem gjerne i maskiner fra Dell, Lenovo og andre som har modeller med SSD.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen