Nye Sober-varianter

Sober-ormene dukket først opp for to år siden, men nå har flere varianter dukket opp på Internett. Dette melder sikkerhetsselskapet Kaspersky. De har fått navnene Sober.u, Sober.v, and Sober.w.

Det er spammere som har spredt ormene via e-postvedlegg som inneholde propaganda fra høyreekstremister. Vedleggene kan inneholder én eller flere av følgende filer Exceltab-packed_List.exe, Liste.zip, Reg-List-Dat_Packer2.exe, reg_text.zip, Word-Text.zip, Word-Text_packedList.exe eller Word-Text_packedList.zip.

Det som er skummelt med Sober-ormer er at de prøver å slå av antivirusprogrammer, men så lenge du er forsiktig med hvilke vedlegg du åpner unngår du at PCen din blir infisert av disse ormene. Hvis PCen likevel blir infisert vil du se følgende melding på skjermen: "WinZip Self-Extractor. WinZip_Data_Module is missing ~Error". Ormene kopierer seg selv til Windows-mappen og i Windows-registeret. Ormene blir så kjørt hver gang Windows starter. De sender seg videre til adresser i brukerens adresseliste.

Er PCen din infisert eller du er usikker på dette kan du skanne PCen din med Free Online Virus Scanner fra Kasperky.

Les mer om saken på kaspersky.com.

Kilde: theinquirer.net

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen