Nye skjermer fra Samsung

Denne uken går Society for Information Display (SID) av stabelen i San Francisco. Dette er et årlig arrangement der produsentene kan vise frem og diskutere det nyeste innenfor skjermteknologi.

Samsung kan i år vise frem flere interessante konsepter. Blant annet har produsenten en såkalt AMOLED (Active Matrix-OLED)-skjerm på lager. Denne har en størrelse på 4,3 tommer, og er laget for å gi høyest mulig 3D-ytelse.

I følge Samsung selv skal skjermen være langt raskere enn LCD-skjermer, og kunne vise skarpere 3D-bilder enn noen andre skjermer på markedet i dag.

Trykkfølsomt blir tynnere
Det som imidlertid er ventet å bli Samsungs største trekkplaster i år er en ny trykkfølsom skjermtype med navnet HTSP (hybrid Touch Screen Panel). Det spesielle med denne skjermen er at den ikke trenger en ekstra brikke til strømkretsene, men istedenfor har fått kretsene sydd inn i selve skjermpanelet.

Dette gjør at du kan forvente trykkfølsomme mobiltelefoner og PDA-er som både er tynnere og lettere enn de vi har i dag, som alle har en ekstra strømbrikke enten bak, over eller under skjermen.

Samsungs oppfinnelser er bare en dråpe i havet blant alle konseptene som skal vises frem under SID-messen. På messeområdet er det nemlig ikke mindre enn 550 utstillinger, med alt fra elektronisk papir til projektorløsninger.

(Kilder: SID, Mobilised, Philips)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen