Nye SGI rører på seg!

Den gamle kjempen, SGI, har mange øyne rettet mot seg for tiden etter at Rackable kjøpte de opp for en nesten uforskammet liten sum. Rackable har i ettertid endret navn til SGI og kjører nå for fullt på å etablere sine nisjesegmenter.

Et av satsningsområdene er maskinvare med litt annen innfallsvinkel og for spesielle miljøer.

CloudRack X2 er noe man refererer til som "scalable workgroup cluster", eller mer praktisk beskrevet; en liten superdatamaskin. Bruksområdet for dette systemet er typisk CAD, rendering og beregninger (tallknusing).

Rent prismessig er dette noe som passer for de som ikke er på det nivået at de trenger flere rack med prosesseringsnoder, men allikevel er vokst forbi 2-3 "stakkarslige" 2U bokser med to CPU-sokler.

Man kan velge å kjøre enten Xeon 5500 eller AMD Opteron (fire- eller sekskjerne) og det brukes mini- og micro-ITX-hovedkort. Selve kabinettet er 14U i størrelse.

Totalt får man plass til 216 prosessorkjerner når kabinettet er fylt til randen. Systemet er sertifisert for RHEL og SLES samt Windows HPC Server 2008.

Med denne lanseringen går SGI rett inn i et marked som Cray forsøker å dekke. 

Vi følger fortsatt med SGI og det skal bli spennende å se om selskapet kan komme tilbake med det drivet vi kjenner fra 90-tallet, men nå med Rackable bak rattet.

Pressemeldingen hos SGI finner du her: SGI Announces the Scalable Workgroup Cluster

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen