Nye Sendo X2

Vi har foreløpig sett lite til Sendos telefoner i Norge. Kanskje vil dette endre seg med X2? Sendo er langt i fra noen stor mobilprodusent, med et lite sortiment og smalt produktspekter, men det er ingenting å utsette på spesifikasjonene til den kommende toppmodellen.

Ett trykk er nok
Som sin forgjenger med lignende navn, er X2 en telefon som kjører SymbianOS. Den bruker menysystemet Series 60, kjent fra Nokias telefoner.

Musikkfunksjonalitet er satt i forsetet, og telefonen håndterer filer både av MP3- AAC+ og AAC-formatet. På siden av telefonen finner vi egne knapper for styring av musikkavspillingen. I følge Ron Schaeffer i Sendo, skal det være så enkelt som å slå på telefonen og trykke "play" for å nyte musikken.

Det er støtte for miniSD-kort på inntil 1GB, så man skulle ha mulighet for noen timers musikalsk nytelse. Filer kan overføres via blåtann eller med USB-kabel. Man skal også kunne lade telefonen med USB-kabelen, såfremt den er koblet til en datamaskin, formoder vi.

X2 har blitt utstyrt med en 2,2" skjerm som klarer en fargedybde på 65.000 farger. Oppløsningen er 176 x 220 punkter, og vi finner dermed et ekstra felt på 176 x 12 punkter øverst på skjermen, som viser batteristatus, signalstyrke og annen informasjon.

Kamera er selvsagt på plass, med 1,3 megapikslers oppløsning, mulighet for inntil 8 ganger zoom og videoopptak. Nettleseren håndterer vanlige nettsider såvel som WAP-sider. Dessverre gir ikke telefonen muligheter for å surfe på Internett i høye hastigheter, man må fortsatt ta til takke med GPRS.

Med en vekt på 95 gram og tykkelse på bare 18mm, skal Sendo X2 være like tung, men en tanke mindre enn en Sony Ericsson T610. I følge Sendo selv er X2 den minste telefonen med SymbianOS på markedet.

På billigsalg
Sendo X ble kraftig forsinket, og det gjenstår å se om den britiske produsenten klarer å ha X2 ferdig for salg allerede til juli i år, som ble lovt under lanseringen.

Den største rosinen i pølsa var imidlertid da Sendo annonserte at X2 skal kunne kjøpes rett fra selskapets nettsider for bare 150 pund. En slank og stilig mobiltelefon med SymbianOS, støtte for minnekort, musikkavspilling og megapikselkamera for under 2.000 kroner må sies å være et realt røverkjøp.

Sendos nettsider finner du også mer om Sendo X2 og nettstedet mobileburn kan by på flere bilder av telefonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen