Nye semipro videokameraer fra Canon

I motsetning til erkefienden Sony har ikke Canon kunne skryte på seg å være aggressive på lanseringsfronten i år. De siste dagene har de derimot gjort helomvending og gitt oss nye lanseringer flere dager på rad. I uken som gikk kunne bortskjemte amerikanere nyte godt av deres nye videokameraer, blant dem ”XH-A1” og ”XH-G1”. Nå kan også vi i Europa ta del i moroa.

Det begynner å bli en stund siden vi lekte oss med Canon XM2 og det japanerne hadde å by på den gangen. Nå har derimot Canon fulgt trenden og hoppet opp et par piksler. I likhet med HV10 som vi skrev om før helgen har også disse to modellene HD-oppløsning og alt det som følger med det.

Sony sine HD-kameraer tar opp video i 1440x1080 piksler. Ikke dumt det for så vidt siden HDV-formatet uansett operer med denne oppløsningen, selv om den offisielle oppløsningen på HD egentlig skal være 1920x1080. Canon derimot gjør det annerledes her. De filmer i 1920x og gjør deretter om til HDV-oppløsning på 1440x.

Om du skulle ønske å ta stillbilder på location kan du alltids gjøre det med 2 megapiksler oppløsning og lagre dem på et SD-kort samtidig som du filmer. Sistnevnte takket være bildeprosessoren Digic DV2.

Forskjellene på de to videokameraene kan være litt vanskelige å peke på da de tilsynelatende ser helt like ut spesifikasjonsmessig. Noe av forskjellen kan se ut til å ligge i tilkoblingene. XH-G1, som da ser ut til å være det dyreste av de to, kan skilte med samme type tilkoblinger som vi finner på Canon sitt XL-H1. Det vil si HD-SDI/SD-SDI, SMPTE Tidskode og ”Genlock”-inn som bruker for å samkjøre kameraer og enheter i studioer.

Canon bryter også en liten barriere her kan det virke som. Videokameraer helt uten digital zoom er ikke vanlig.

Med finesser som vi også fant på XM2 slik som ND-filtre, manuell mikrofonjustering, progressiv skanning, kombinert med mikrofonholder og forhåndsinnstilt zoom -og fokusjustering er det liten tvil om at det er en solid konkurrent til Sony sitt eksisterende HD-kamera HDR-FX1E. Så spørs det om Panasonic sitt AG-HVX200 også blir utfordret...

Når du kan kjøpe deg et slikt kamera og hvor mye du eventuelt må betale for det er det derimot ingen som vet enda, men det er vel rimelig å anta at du må bla ganske dypt i lommeboka.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen