Nye Samsung-kamskjell

Vi er en drøy måned inne i det nye året, og mobilprodusentene er allerede i full sving med å pøse ut nye mobiltelefoner. I dag presenterte Samsung to nye kamskjellmodeller, som begge kommer til norske butikkhyller innen kort tid.

De to modellene har fått navnene E360 og X660, og har flere fellestrekk både seg i mellom og med Samsungs tidligere kamskjellsmodeller. Begge telefonenes indre skjermer har en oppløsning på 128 x 160 piksler, og kan vise 65 000 farger. Både E360 og X660 har VGA-kamera, samt støtte for blåtann og USB.

E360 - Sklisikker mp3-telefon
E360 er helt klart den mest avanserte av Samsung to nyeste telefoner. Utseendemessig slekter E360 på modellen E730, med sitt sklisikre svarte gummibelegg. Samsung har heller ikke tatt noen sjanser når det gjelder selve utformingen av telefonen, og har nok en gang gått for sitt klassiske kamskjelldesign.

E360 måler 4,6 x 8,7 x 2,3 centimeter og veier 79 gram. Dette er forhåndsvis små mål som vi begynner å bli godt vant med når det kommer til kamskjellsmodeller. Dermed er det vel heller det sklisikre belegget som har skylden hvis telefonen sitter fast i bukselomma di.

Hos E360 finner vi både mp3-spiller og FM-radio, som begge kan styres fra utsiden. Det betyr at du ikke trenger å åpne telefonen for å bytte sang eller radiokanal, men styre hele showet ved hjelp av knappene under den ytre skjermen. Dette burde redde de fleste kjedelige langturer. Turen bør imidlertid ikke være altfor lang, siden telefonen bare har et internminne på 44 MB, noe som ikke tilsvarer 10 sanger hvis du er heldig. Telefonen har ikke støtte for minnekort.

Samsung har utstyrt E360 med EDGE, som gjør mobilsurfing til en enklere og raskere opplevelse enn med GPRS. Vil du kommunisere med andre enheter lokalt, kan du benytte deg av blåtann- eller USB-støtten.

Samtale- og hviletiden til E360 er oppgitt å være på henholdsvis 4 og 200 timer. Telefonen vil ha en pris på omtrent 2400 kroner når den kommer i butikkene i mars.

X660 - Det samme på en ny måte
Den andre telefonen i dagens Samsung-lansering bærer navnet X660.

Spesifikasjonslisten til X660 er relativt kortfattet, med de aller nødvendigste funksjonene på plass. Dette er en telefon du kan ringe, sende SMS og MMS med, og ta bilder med. Så mange bilder får du imidlertid ikke plass til, når de skal dele 8 små MB med meldinger, videoopptak og lydopptak. Telefonen har naturlig nok ikke mp3-spiller. Modellen har for øvrig heller ikke FM-radio.

Med X660 må du klare deg med GPRS hvis du vil på nett med mobiltelefonen. Når det gjelder muligheter for å kommunisere lokalt, stiller denne modellen sterkere enn E360. I tillegg til støtte for blåtann og USB, har X660 også mulighet til å kommunisere via infrarød.

X660 kommer i en rekke fargevariasjoner, og du kan velge mellom hvit, rød eller sølvfarget kantlinje. Telefonen skal ha en samtaletid på 3,5 timer og en hviletid på 200 timer.

Du trenger ikke vente lenge på å slå kloa i et eksemplar av X660. Telefonen kommer nemlig i butikkene allerede denne måneden, og vil ha en pris på rundt 1700 kroner.

For flere detaljer og mer informasjon, se Samsungs pressemelding på neste side.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen