Nye rykter om norsk Iphone

Apples populære mobiltelefon har blitt et av verdens mest omtalte produkter det siste året. Det har vunnet flere priser og har stort sett tatt publikum med storm. Norske brukere har imidlertid måttet se lenge etter telefonen. Dette kan kanskje endre seg. Finansavisen skriver nemlig at Telenor forbereder seg på en norsk lansering av telefonen.

Det har vært mye snakk frem og tilbake om en eventuell norsk lansering, og for kundene har dette dratt ut i det lengste. Telefonen ble tross alt lansert i USA i slutten av juni i fjor. Telenor skal ha vært i forhandlinger med Apple før jul, men valgte å utsette de videre forhandlingene til ut på nyåret.

Bare hos én?
Mange har spekulert i at kun én operatør vil få lisens til å selge telefonen på det skandinaviske markedet. Det tyder på enten Telenor eller Teliasonera, siden disse selskapene har aktiviteter i både Norge, Sverige og Danmark.

Noe som taler mot dette, eller mot Telenor, er at Telenor kun har 3G-dekning i Sverige, melder Computer Sweden. Siden Iphone kun har støtte for den tregere teknologien Edge kan det tyde på at Telenor vil slite med å få lisens til å selge telefonen i Sverige.

Ikke i år?
Teliasonera, ved sitt datterselskap Netcom, har imidlertid uttalt at de ikke tror Apples mobiltelefon vil komme til Norge i det hele tatt i år.

- Jeg tviler på at Iphone kommer i 2008 for det norske markedet. Norge, med fem millioner kunder, er ikke så interessante som for eksempel Tyskland, med 80 millioner kunder, Vi får se, kanskje kommer Sverige før oss, sa administrerende direktør i Netcom, August Baumann, til Amobil.no tidligere i år.

Enorm trafikk
At operatørene har lyst på telefonen er det nok ingen tvil om. I julen i fjor sto Iphone for mer datatrafikk til Google enn noen annen mobilplattform på verdensbasis, skriver New York Times. Ganske imponerende, med tanke på at telefonen kun har to prosent av markedsandelene for smartmobiler på verdensbasis, mot 63 prosent for Symbian.

Nå skal det sies at Iphone-trafikken gikk ned noen dager senere. Uansett skal Iphone stå for totalt 25 prosent av all datatrafikk i amerikanske mobilnett, som allikevel er et høyt tall ut fra markedsandelen.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen