Nye R'er fra Ricoh

Ricoh har i dag tatt fotopressen på sengen ved å overraskende lansere et kamera i sin enkeltsifrede R-serie, kun få måneder etter at forrige kamera i serien, R7, ble sluppet. R7 er i følge Akams kilder faktisk enda ikke i særlig grad å finne i butikkene fordi Ricoh ønsker å selge ut R5 og R6 først.

Ricoh Caplio R8
Ricoh Caplio R8

Ricoh ser nå ut til å satse på retro-design av sine kameraer, og det er nok et smart trekk. Nye R8 ser atskillig lekrere ut enn de tidligere modellene i serien, synes vi. Men R8 er ikke bare nytt utenpå, det byr også på forbedringer innvendig, som den samme muligheten til 1:1-bildeformat som GX100 har, samt en ny 10-megapikels CCD-brikke. I likhet med forgjengerne har R8 en zoom på 28-200mm med blender 3.3-5.2. Så mye annet nytt er det egentlig ikke å melde på R8, i forhold til R7 og tidligere modeller, men foruten oppløsningen kan vi nevne at bildebrikken har blitt pittelitt større enn før, og skjermen er fremdeles på 2,7 tommer (6,9 cm), men har fått doblet antallet bildepunkter.

Ricoh R8 kommer til å koste under tre tusenlapper her i Norge, er tilgjengelig i tre utgaver (sort, sølv og sort med sølvkanter) rundt påsketider.

Ricoh Caplio R50
Ricoh Caplio R50

Også Ricoh Caplio R50 ser dagens lys i dag, og også det får ti megapiksler på en 1/2,3 tomme. Skjermen her er mer normale 2,5 tommer (6,3 cm) med 230 000 punkter, og zoomen blir 5x, fra 36 til 180mm. I det hele tatt er det lite ved R50 som skiller seg ut fra den store mengden av kompaktkameraer på markedet, og vi håper at Ricoh velger å kompensere for dette med lav pris, men vi vet det ikke. Pris og tilgjengelighet er nemlig ennå temmelig usikkert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen