Nye regler for domeneregistrering

Søknader om overføring av gamle domener vil nå bli automatisk godkjent etter fem dager, dersom eieren av domenet ikke selv oppdager at noen har prøvd å overføre det. Tidligere har ICANN tatt kontakt med selskapet som er registrert som eiere, og sjekket om dette var noe de hadde bedt om, og ikke gjort selve overføringen før de hadde fått godkjenning fra den administrative kontakten.

Domeneeiere som nå ikke har oppdaterte kontaktadresser for domenet sitt, kan nå oppleve at "hvem som helst" kan ta over domenet deres. Når noen søker om å få overføre domenet ditt, vil det bli sendt ut en e-post til den registrerte eieren. Dersom du ikke svarer eller protesterer innen 5 dager, vil domenet bli gitt over til nye eiere.

Mange domeneregistrarer sender nå e-poster til sine kunder, og ber dem om å oppdatere sin kontaktinformasjon hos ICANN. Om du har oppdatert og korrekt kontaktinformasjon, vil du enkelt kunne stoppe en overføring før den tar plass.

Du kan selvsagt klage i etterkant, til ICANN direkte eller til FN-organisasjonen WIPO. Denne prosessen tar ofte svært lang tid, og kan derfor føre til store tapte inntekter dersom ditt selskap mister domenet for en periode.

Kilde: NetCraft

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen