Nye Qtek-smartinger

Dangaard Telecom, en av de norske Qtek-distributørene, viste i dag frem de seneste Qtek-telefonene. Telefonene følger i sine forfedres fotspor, noe som betyr Windows Mobile for alle penga. Denne gangen byr Qtek på 8600 (til høyre), en telefon med klassisk utforming, og 9600, en avlang skyvetelefon med fullt tastatur.

Under mange navn
Selv om Dangaard Telecom først viser frem telefonene i dag, har det vært kjent at disse er på vei en stund allerede. Qtek lager nemlig ikke mobiltelefoner selv, men kjøper de fra den taiwanske produsenten HTC, som også selger telefoner til blant andre i-Mate og mobiloperatører som gir telefonene egne navn. Dermed er det høyst sannsynlig at de nye telefonene også vil dukke opp som i-Mate-telefoner i norske butikker.

Kjører Windows
Siden begge telefonene kjører Windows Mobile 5.0, får du lommeversjoner av blant annet epostprogrammet Outlook, lynmeldingsklienten MSN Messenger, Office, Windows Media Player og Internet Explorer med på kjøpet. Begge telefonene lar seg også enkelt synkronisere mot en PC som kjører Windows. I tillegg kan du installere nye programmer om du ønsker det.

Qtek 8600
8600 er Qteks aller første "vanlige" mobiltelefon med 3G-støtte. 8600 er altså en tradisjonell smarttelefon, og ikke en PDA-telefon. I motsetning til de fleste andre smarttelefoner på markedet, er 8600 rimelig liten. Med en størrelse på 11,2 x 4,6 x 1,48 cm er 8600 en god del mindre enn Nokias populære 3G-smarting N70.

8600 serverer oss en høyoppløst skjerm, med en oppløsning på 320 x 240 piksler. Heller ikke denne gangen kan Qtek vise til et kamera som er verdt å hoppe i taket for. På telefonens bakside finner vi et kamera med 1,3 megapikslers oppløsning, og på forsiden finner vi som seg hør og bør et videosamtalekamera med CIF-oppløsning, altså 352 x 288 piksler.

Som enhver smarttelefon, er 8600 utstyrt med blåtann og minnekortstøtte. I tillegg har telefonen som nevnt 3G, men også EDGE og firebåndsstøtte, slik at du får dekning over alt hvor det finnes GSM-nett.

Qtek 9600
Om du heller vil ha en PDA-telefon med trykkfølsom skjerm, kan du ta en titt på Qtek 9600. Denne telefonen er en oppfølger til 9100, som i likhet med 9600 har et utskyvbart QWERTY-tastatur. Dette betyr at du har alle alfabetets bokstaver foran deg, og kan si farvel til skrivemetodene du bruker på en vanlig mobiltelefon.

Også 9600 har 3G-støtte. Hittil har det bare vært PDA-monsteret Qtek 9000 / i-Mate JasJar som har hatt dette. Om du skulle være utenfor dekningen av et 3G-nett har 9600 også EDGE, og støtte for firebånds GSM. Du finner også både blåtann og Wi-Fi under panseret på telefonen.

Den trykkfølsomme skjermen er på 2,8 tommer, og har overraskende nok like høy (eller lav, alt ettersom hvordan du ser det) oppløsning som 8600. Altså 320 x 240 piksler. Dette er imidlertid slett ikke uvanlig på Windows-telefoner.

9600 er utstyrt med to kameraer: Ett på baksiden, med 2,1 megapikslers oppløsning, og ett på fremsiden med CIF-oppløsning til videosamtaler.

Den nye telefonen måler 9,9 x 5,1 x 1,6 cm, og er dermed noe mindre enn sin forgjenger, 9100.

Både 8600 og 9600 vil i følge Dangaard dukke opp i norske butikker etter sommeren. Prisene er fremdeles uklare.

På neste side kan du se pressemeldingen fra Dangaard Telecom

(Kilder: Pressemelding, Engadget.com, Expansys.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen