Nye prosessorer på Intels veikart

Denne uken nevnte Intels Paul Otellini to nye prosessorer og satte disse på selskapets "enterprise" plan. Det ene produktet er en 32-bits Xeon-prosessor, kjent under kodenavnet "Tulsa" og som vil operere i dual-modus (to prosessorkjerner). "Tanglewood" vil bli basert på arkitekturen til Itanium og er dermed 64-bit. Prosessoren ryktes også å skulle bli designet av et tidligere Compaq-team som har vært sterkt innvolvert i utviklingen av Alpha-prosessoren.

Det ble ikke sagt når de to prosessorene vil ankomme markedet, men det bekreftes at de ikke er lagt inn på selskapets offentlige liste over kommende lanseringer som gir oversikt til 2005.

Spesifikasjonene til "Tulsa" kan gi nok en indikasjon på at Intel ikke kommer til å lage noen hybrid-prosessor ut av Xeon, men kjøre rent 64-bits og 32-bits løp. Når det gjelder en konkurrent til AMD Athlon 64, så er det foreløpig litt usikkert hva Intel kommer til å gjøre, men det går rykter om Pentium 4 Extreme Edition med 2 MB L3 cache. Mer informasjon om denne kan du lese her: Pentium 4 Extreme Edition avduket.

Selv om ryktene sier at salget av Itanium går relativt dårlig, er Intel tydeligvis ikke av samme oppfatning ettersom man nå har planene klare for minst fire Itanium-prosessorer innen 2005/2006: Madison 9M, Deerfield, Montecito og Tanglewood. Xeon-serien vil bli utvidet med Nocona og Jayhawk. Førstenevnte forventes lansert i løpet av denne høsten.

Intels oppdaterte veikart tatt i betraktning, skulle det dermed bli nok av prosessorer for AMD Athlon 64 og Opteron å bryne seg på i tiden fremover.

 

(Kilder: Chip Architect, eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen