Nye PowerBooks fra Apple

Og det er at de nye bærbare maskinene til Apple benytter fortsatt den gamle G4-prosessoren basert på Motorolas 7455-kjerne. Det hadde lenge vært spekulert i om Apple ville gå over til den nyere 7457 prosessorkjernen, men det skjedde altså ikke. Apple har klart å skalere de G4-prosessoren til 1.33GHz nå. Det er kun modellen med 17” skjerm som har en så kraftig prosessor. Den kraftigste prosessoropsjonen for modellen med 15” er 1.25GHz mens 1GHz er den fartsgrensen for versjonen med 12” skjerm.

Oppdatering: Det viser seg at det er Motorolas 7457 prosessor uten L3-cache som sitter i maskinen. Vi har fått forklart at L3-cachen er fjernet for å kunne presse prosessoren på en høyere klokkefrekvens. Noe som er vanskelig dersom man har en stor L3-cache på f.eks. 1MB.

Andre interessante detaljer rundt de nye maskinene fra Apple er grafikkbrikken. Apple har som vanlig satset hardt på dette området. De nye PowerBookene tilbyr kun det raskeste av det raskeste på markedet med tilbud fra både NVIDIA og ATI. Alt i alt vil vi oppsummere dagens lansering som etterlengtet og vellykket.

Du kan lese mer om de nye PowerBook modellene hos Apple. Trykk her

Steve Jobs benyttet sjansen til å fortelle publikum at Panther vil komme før slutten av dette året. Et par utviklere som vi har vært i kontakt med regner med at Panther vil være klar rundt juletider i år.

PowerBook G5 i første halvdel av 2004

Og allerede før nyhetene rundt PowerBook G4 har lagt seg, går det rykter om at Apple vil være klare med PowerBooks med den kraftige G5-prosessoren i første halvdel av 2004. Mange tror at en aktuell dato vil være på San Fransico messen i begynnelsen av januar 2004. Den som følger med får vite og se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen