Nye Pentax-objektiver

Nye objektiver
Denne artikkelen er skrevet på bakgrunn av uoffisiell bakgrunnsinformasjon, og vil bli oppdatert dersom det viser seg å være feil.

De tre nye objektivene er:

  • smc Pentax-DA* 16-50mm F2.8ED AL [IF]
  • smc Pentax-DA* 50-135mm F2.8ED 8IF]
  • smc Pentax-DA* 60-250mm F4.0ED [IF]

Disse vil være de første fra Pentax med innebygd rask og stillegående fokusmotor tilsvarende USM og SWF fra Canon og Nikon.

Alternativ tekst mangler

For en uke siden skrev vi om Pentax nye semiproffe speilreflekskamera, K10D, som blant annet var beskyttet mot støv og fuktighet. Siden disse objektivene kommer omtrent samtidig, antar vi at de også har en viss forsegling. Hvis ikke vil hensikten med å ha et tett kamera være ganske begrenset.

Pentax bruker betegnelsen * på sine topp-objektiver. Det gjør at vi kan forvente at disse objektivene har det som finnes av eksotisk glass og linsebelegg, samt høykvalitets mekanikk.

Vi har dessverre ikke fått noen bilder av objektivene ennå. Det vil bli lagt ut straks vi mottar det. Pris er foreløpig ukjent, og de vil ikke komme på markedet før til våren. Objektivene vil kun pass på Pentax K- og *istD-serie kameraer, samt antakelig på Samsung sine speilreflekskameraer.

Digitalt mellomformat
Samtidig med lanseringen av de nye objektivene lanserer Pentax også et digitalt mellomformatkamera. Det får navnet Pentax 645 Digital, og får 18 megapiksler, og blir kompatibelt med eksisterende smc Pentax 645-serie objektiver. Pentax har ikke offentliggjort mer informasjon om kameraet ennå, men sier at det vil bli oppgradert etter hvert, for med tiden å nå opp i 30 megapiksler.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Pris og tilgjengelighet for 645 Digital er ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen