Nye PC-er varer 20 minutter


Virusene tar deg snart før du får patchet Windows

Så snart en PC er koblet opp på nettet, kan man dermed risikere å bli infisert før man klarer å laste ned den siste patchen fra Microsoft - som kan ta godt over tyve minutter i enkelte tilfeller. Tiden det tar fra en ny PC blir koblet til nettet til den blir infisert, er dobbelt så kort som i 2003 - som var 40 minutter.

Minuttallet i rapporten er et månedlig gjennomsnitt for juli, som ble utviklet ved å se på hvor lang tid det tar fra en ledig IP-adresse blir opptatt til den begynner å vise tegn til å spre ormer og virus. "Survival Time" oppdateres fortløpende på incidents.org og er i skrivende stund kommet helt ned i 17 minutter.

Ifølge Internet Storm Center er dette såpass alarmerende at de har laget sin egen guide med navnet Surviving the first day [PDF] - som blant annet sier at maskinen ikke må kobles til telefonlinjer, og at de fleste Microsoft-protokollene må skrus av inntil man har fått patchet den.

Overlevelsestiden varierer derimot mye fra PC til PC, avhengig av hvilke nettverk den er på. Maskiner som er bak en brannmur som blokkerer kjente misbrukte porter, overlever typisk mye lengre enn "nakne" maskiner som er koblet direkte til nettet.

(Kilder: SANS, incidents.org, ZDNN)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen