Nye objektiver fra Tokina.

35mm f/2,8 Macro ATX Pro DX
35mm f/2,8 Macro ATX Pro DX
I følge en pressemelding (på japansk) har Tokina annonsert et nytt makroobjektiv som er tilpasset APS-C formatet. Det nye objektivet har en brennvidde på 35 mm og en lysstyrke på 2,8. Den ble presentert på PIA fotomesse nå nylig. Vi har foreløpig lite informasjon om det objektivet.

De har endelig i disse dager også sluppet ut sin Tokina AT-X PRO AF 16-50
F2.8 i butikkene i Japan, og som går rett i strupen på toppobjektivene til Canon og Nikon. Foreløpig er den bare kommet i Nikon-fatning, men senere i denne måneden skal den også komme med Canon-fatning.

Svein Dahl fra den norske Tokina-importøren Rafo Engros AS kan opplyse oss at den; ”forventes leveringsklar fra fabrikk i slutten av april/begynnelsen av mai. Prisen er ikke fastsatt, men er antydet å bli på ca. halvparten av prisen på tilsvarende Nikon-optikk”. Han sier videre; "at den ekstra millimeteren (16 mm i stedet for 17/18 mm) koster en god del. Hvor vidt den vil være verdt prisen ser vi når produktet faktisk er her."

AT-X PRO AF 16-50 f/2.8
AT-X PRO AF 16-50 f/2.8

Vi fikk også opplyst at Tokina ATX-535 Pro, eller deres 50-135 mm F2.8 allerede er i butikken her i Norge, etter flere forsinkelser i produksjonen.
Mottagelsen av det objektivet har vært meget godt i markedet, og vi har solgt alt vi har fått tak i, sier Dahl fra grossisten.

Når vi spør om forskjellen mellom Tokina og "søstermodellene" fra Pentax, så sier Dahl at de har ingen detaljinformasjon om forskjellene, om noen, mellom Pentax- og Tokina-versjonene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen