Nye objektiver fra Sigma

Sigma annonserer nå nye versjoner av to objektiv for at de også skal fungere på Nikons D40/D40x. Nikons digitale speilreflekser i begynnersegmentet har blitt storselgere. De er små og lette og det har gått på bekostning av fokusmotoren. Det innebærer at du kun får autofokus med objektiv som har egen motor, slik som Nikons egne AF-S objektiver eller Sigmas med betegnelsen HSM.

Sigma har allerede rundt 20 objektiver som har egen fokusmotor og fungerer på D40'en, men ingen som dekker disse brennviddene. Det er i denne omgang 18-50mm F3.5-5.6 DC HSM og 55-200mm F4-5.6 DC HSM som har fått seg en oppgradering og tittelen HSM. Dagens versjoner kan man få ned i kr 1000,- pr stk, mens de nye forventes å ligge noen hundrelapper over dette. Det er noe usikkert når vi kan forvente å se de nye versjonene i butikken.

Tidligere i vår annonserte Sigma en oppgradering av sin 18-200mm F3.5-6.3 DC til en versjon med OS. OS er Sigmas variant av vibrasjonsreduksjon og objektivet forventes å konkurrere direkte med Nikons populære 18-200mm VR. Nikon har hatt problemer med å kunne mette markedet, men får altså nå hjelp fra Sigma. Sigma melder også at objektivet kommer med OS til Canon. De forventes å selge for omkring kr 5000,-.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen