Nye objektiver, digitalt mellomformat og blits fra Pentax

I forkant av PMA07 i Las Vegas har Pentax annonsert fire nye objektiver til sin speilrefleksserie. Desverre har vi ennå ikke mottatt utfyllende informasjon om disse objektivene, og disse bildene er alt vi har på den fronten også, men det kommer ikke som en overraskelse at Pentax er i gang med å fornye objektivparken sin. Mange modeller er gamle og optimalisert for film heller enn digital, og på Pentax' objektivlister står omkring halvparten av objektivene oppført som ute av produksjon. Alt tilsier dermed at Pentax er bevisst sin økende markedandel på speilrefleksfronten, mye på grunn av den økende suksessen Pentaxmodeller har hatt i den senere tid, toppet med Pentax K10D. Den logiske følge av dette synes vi må være en K1D pro eller semi-pro speilrefleks, noe kilder i Pentax sier seg enig i, uten å bekrefte eller avkrefte noe som helst.

Objektivene Pentax har annonsert er som følger:

  • smc Pentax-DA* 200mm f2.8 ED IF SDM er først ut. Utsnittet på dette objektivet tilsvarer 306mm ved 35mm format. Lanseringstidspunktet er ennå usikkert, men antydes til ca september.
  • smc Pentax-DA* 300mm f4 ED IF SDM. Utsnittet på dette objektivet tilsvarer 460mm ved 35mm format. Også dette objektivet ser ut til å bli lansert i september.
  • smc Pentax-DA* 60-250mm f4 ED IF SDM. Utsnittet på dette objektivet tilsvarer 92-383mm ved 35mm format. Forsiktig antydet lanseringstidspunkt er desember.
  • smc Pentax-DA 35mm f2.8 Macro Limited. Det første makroobjektivet i Pentax' limited-serie. Utsnittet tilsvarer 54mm ved 35mm format. Lanseringsdato er ennå ikke klar, og heller ikke antydet.

Blitsen Pentax har annonsert vil hete Pentax AF-200FG og få et ledetall på 20. Pris og tilgjengelighet har vi ennå ikke hørt noe om, men basert på styrken anslår vi en utsalgspris på rundt kr 1500,-. Blitsen føyer seg pent inn i Pentax' utvalg av blitsmodeller og passer fint inn i billigsegmentet der.

Til sist i dagens annonsering har vi Pentax 645 Digital. Vi har tidligere omtalt et lignende kamera av samme navn utstyrt med 18 megapiksler, men dette skal visstnok få hele 31,6 megapiksler på en mellomformat-størrelse brikke fra Kodak. Prisen tør vi ikke tippe på engang, spesielt siden det bare er solgt 7000 stk av forrige modell på verdensbasis hittil, men det vi hittil har fått av informasjon tyder på at dette blir gode greier, hvis du først har et budsjett som tillater det. Pentax 645 Digital vil bli kompatibelt med eksisterende smc pentax 645 objektiver og få plass til både SD-kort og Compact Flash. Et 55mm f2.8 objektiv til kameraet vil bli lansert samtidig.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen