Nye Nokia-telefoner lekket

Nå har det nylig lekket en haug med bilder av nye Nokia-telefoner på bildenettstedet Flickr. Blant annet finner vi bilder av Nokias første trykkskjermsmobil, som har vært mest kjent som Nokia Tube.

I tillegg finner vi bilder av nye N85, N96 og 7070 Prism, samt en rekke telefoner som ikke nødvendigvis kommer til Norge.

Nokia Tube

Nokia har lenge sittet på gjerdet mens produsenter som LG, HTC og Apple har lansert telefoner med trykkskjermer. I lengre tid har imidlertid Nokia sagt at de holder på å utvikle et menysystem for trykkskjermstelefoner.

Det har lenge gått rykter om den nye telefonen. Nå har det lekket bilder av den nye telefonen, og det ser ut som det endelig begynner å skje noe.

Ny serie

På fremsiden av telefonen står det Xpressmedia, som ser ut til å bli den nye ny serie multimediatelefoner fra produsenten. På Flickr kalles av en eller annen grunn telefonen for 5800 Xpress Music, men etter å ha forbedret logoen i et bildemanipuleringsprogram er det tydelig at det står "XpressMedia" på telefonen. At bildene på Flickr også har Xpressmedia i filnavnet understreker det hele.

Ingen tvil om at den nye serien vil hete Xpressmedia.
Ingen tvil om at den nye serien vil hete Xpressmedia.

Symbian-freak.com skriver at skjermen ikke har multitouch slik som Iphone, men den har såkalt "tactile feedback", som sørger for at du "kjenner" at du trykker på skjermen. Telefonen har en medfølgende pekepenn, men denne trenger du trolig ikke til alle funksjonene.

Stor bredskjerm

Skjermen på telefonen skal være mellom 3 og 3,5 tommer stor, i et format på 16:9. Telefonen har også et kamera med autofokus. Oppløsningen på bildene er opptil 3,2 megapiksler og optikken er fra optikkprodusenten Carl Zeiss, noe som virker lovende. Det hevdes likevel at telefonen ikke tar like gode bilder som Nokia N95 og N82.

I tillegg finner du en rekke funksjoner som Wi-Fi, HSDPA (super-3G), UMTS (3G) og Edge, som tilsammen sørger for at du får de beste surfehastighetene uansett hvor du befinner deg. I tillegg skal telefonen ha GPS innebygget, og geomerking som sørger for at du i ettertid kan se nøyaktig hvor du befant deg da du tok bildet.

Når Nokias nye Tube-telefon kommer i butikkene er usikkert, men nettstedet Symbian-freak.com har tidligere hevdet at den kommer i første kvartal av år 2009.

Les også mer om hvordan musikkspilleren i Tube-telefonen vil fungere »

Nokia N79

N79 er en telefon som det ikke har vært mye snakk om tidligere, og det finnes minimalt med håndfast informasjon om den nye telefonen.

Telefonen er en telefon som etter alt å dømme kjører operativsystemet S60, og er dermed en smarttelefon. N79 er i vanlig format med det som trolig er en 2,4 tommers skjerm og med vanlig tastatur.

Se bildene av N79 »

Nokia N85

Det har vanket litt rykter om at Nokia har en N85 på lur. Men dersom dette er ekte bilder av nykommeren har de tidligere ryktene og tegningene vært helt feil.

N85 ser ut til å være en skyvetelefon med et kamera som knipser bilder i opptil fem megapikslers oppløsninger. Telefonen har blank plastikk på utsiden, og minner mye om Nokia N81.

Se bildene av N85 på Flickr »

Flere bilder av nye mobiler

Det har også lekket et vel av andre modeller på Flickr. For eksempel har det nå kommet flere bilder av E71 og E66, som forøvrig allerede er offisielle telefoner.

I tillegg har det kommet bilder av en rekke telefoner som har fått tilnavnet Super Supernova, som 7610 Supernova, 7510 Supernova, 7310 Supernova og 7210 Supernova. Det er imidlertid langt fra sikkert at disse kommer til Norge.

Se bilder av Supernova-mobilene »

(Kilder: Talkaboutnseries.com, Flickr)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen