Nye Nikon-objektiver

Nikon har ikke offisielt lansert disse objektivene ennå, men vi sitter likevel på pressemeldinger fra Nikon. Det er tre nye objektiver som er ventet, til vidt forskjellig bruk.

For folk flest, er det nok mest spenning rundt den nye AF-S DX 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR, som vil gi et særdeles anvendelig brennviddeområde. Dette ventes å bli kit-objektiv til Nikon D300, noe som kan love godt med tanke på optisk kvalitet. Mange er nok litt skuffet over lysstyrken, og ville ønsket seg heller litt kortere brennviddeomfang for å få bedre lysstyrke. Likevel er det ikke overraskende at det er f/5.6 som er største blender, da dette objektivet er veldig naturlig å sammenlikne med den utgåtte Nikon AF-S 24-120mm f/3.5-5.6VR, som var for fullformat. Det har "selvfølgelig" SWM, ultrasonisk motor innebygget i kamerahuset, og vil dermed kunne være et reelt alternativ også for D40(x)-brukerne.

Oppdatert: Veiledende pris fra Nikon er satt til kr 4990,-. Det betyr nok at vi kan se markedspriser ned mot 4000 kr, hvilket ikke kan sies å være spesielt galt.

Det nye Micro Nikkor-objektivet vil omsider gi et noe rimeligere makro-alternativ for D40 og D40x-brukere, som da også vil få autofokus. Frem til nå har disse brukerne kun hatt den nokså kostbare Micro Nikkor 105mm f/2.8VR som originalt alternativ med autofokus. I tillegg til makrofotografering, vil det også bli en meget passende brennvidde til portretter. Det er rimelig å anta at den optiske kvaliteten er like god som dagens AF-D-variant, med andre ord meget god.

Oppdatert: Nikon har oppgitt veiledende pris på kr 5490,-, noe mer enn først antatt, men vi vil nok se lavere priser på dette objektivet også.

Det siste objektivet er ment for de mer avanserte fotografene, i særdeleshet dem som fotograferer mye arkitektur, landskap og i studio. Det er et 24mm f/3.5 Tilt/Shift-objektiv, som gir mulighet for perspektivkontroll.

Oppdatert: Prisen er stiv nok for dette objektivet, som er verdsatt til kr 16990,- av Nikon Norge. Hvorvidt dette objektivet vil bli tilgjengelig til lavere priser tør vi ikke spekulere i, men vi vil ikke utelukke det heller.

Nikon annonserte også at de vil komme med flere PC-objektiver (perspektivkontroll) i løpet av året, også en PC-E Micro Nikkor 45mm f/2.8D ED og PC-E Micro Nikkor 85mm f/2.8D ED står for tur. Disse ventes å komme på markedet i løpet av sommeren, priser er ukjente.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen