Nye nettlesere til Iphone

Nye nettlesere til Iphone

Apple har vært svært strikte på hvilke programmer du får lov til å installere på Iphone. Det er blant annet et krav at programmet ikke gjør det samme som andre funksjoner som er innebygget i telefonen. Dette har gjort det umulig å lage for eksempel en ny e-postleser til telefonen.

Nye nettlesere

Nå har Apple imidlertid godkjent flere nye nettlesere til Iphone. Dette er programmer som dupliserer nettleserfunksjonen i telefonen. Dermed kan det se ut til at Apple løser opp tøylene for hvilke programmer som kan installeres på Iphone.

Spørsmålet er imidlertid i hvor stor grad Apple vil tillate nye nettlesere. De nye programmene er nemlig i bunn og grunn den samme nettleseren som er innebygget, bare med et annet utseende. Eller sagt annerledes: Safari med nytt skin.

Skins på Safari

Akkurat dette har også norske Opera lagt merke til.

– Vi har merket oss at noen nettlesere som i all hovedsak er skins utenpå Safari, har sluppet gjennom nåløyet, sier Tor Odland, informasjonssjef i Opera, til Amobil.

I praksis nekter altså Apple fortsatt Opera, Firefox og andre nettlesere distribusjon på Iphone. Opera har imidlertid ikke gitt opp håpet.

– Vår strategi er å gjøre Opera tilgjengelig på alle plattformer og dingser. Om, når og hvordan Opera blir tilgjengelig på iPhone kommer vil tilbake til, sier Odland.

(Kilde: engadgetmobile.com, macrumors.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen