Nye musikkmobiler fra Sony Ericsson

Sony Ericsson har nettopp lansert to nye Walkman-telefoner. De nye musikktelefonene har blitt døpt Zylo og Spiro. Noe er nytt og mye er ved det gamle. Blant annet lover Sony Ericsson bedre lydkvalitet.

Zylo

Formfaktor: Skyvetelefon
Størrelse: 10,3 x 5,2 x 1,15 cm
Vekt: 115 g
Skjerm: TFT, 2,6 tommer, 240 x 320 piksler
Operativsystem: Sony Ericssons proprietære
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSPA (super-3G)
Kamera: 3,2 megapiksler
Minnekort: Micro-SD (inntil 16 GB)
Teknologi: Bluetooth, USB
Pris: Ukjent
Tilgjengelig i Norge: Tredje kvartal 2010

Spiro

Formfaktor: Skyvetelefon
Størrelse: 9,2 x 4,8 x 1,67 cm
Vekt: 90 g
Skjerm: TFT, 2,2 tommer, 240 x 320 piksler
Operativsystem: Sony Ericssons proprietære
Internett: GPRS, Edge
Kamera: 2 megapiksler
Minnekort: Micro-SD (inntil 16 GB)
Teknologi: Bluetooth, Micro-USB, mini-jack
Pris: ukjent
Tilgjengelig i Norge: Tredje kvartal 2010

Zylo

I Sony Ericsson Zylo er nok en av viktigste nyhetene støtte for lydformatet FLAC som mange lydhoder sverger til. Dette er såkalt tapsfri lyd, altså lyd som skal være bit for bit lik den man finner på CD-platen.

Lydformater som ikke er tapsfrie krymper lydfilene ved å ta bort deler av lyden i de delene av frekvensområdet som mennesker har problemer med å høre.

I samme gate skal Zylo også ha fått funksjonene Clear stereo og Clear bass som skal sørge for "klokkeren lydgjengivelse", som det heter i pressemeldingen.

Av andre nyttige nyheter er en funksjon som lar en spille lydeffekter i bakgrunnen mens man er i samtaler. På denne måten kan man altså late som om man er på fest, mens man i virkeligheten koser seg med en perm til perm gjennomlesning av Store Norske Leksikon.

Her kan man også spille kjøpt musikk under samtale, slik at man kan dele favorittlåten med den man snakker med.

Ellers har Zylo de funksjonene man forventer å finne på feature-telefoner av i dag. Her er deling av media opp mot Youtube, Flickr og Picasa. I tillegg fins det støtte for Facebook og Twitter.

Track ID har blitt en stor greie for Sony Ericsson. Ifølge pressemeldingen ble det gjort 129 millioner søk ved hjelp av Track ID i løpet av 2009.

Av fysiske egenskaper og funksjoner kan nevnes kamera på 3 megapiksler, Bluetooth med stereolyd og skjerm på 2,6 tommer.

Spiro

Spiro blir en enklere Walkman-telefon. Her er kameraet svakere, og vi finner ingen støtte for FLAC. Denne telefonen har likevel mini-jack-tilkobling for lyd, noe pressemeldingen ikke oppgir for Zylo.

Radio med RDS og 2 megapikslers kamera er høydepunktene på funksjonssiden. Ellers finner vi programvare for Facebook og Twitter, selv om man med Spiro må klare seg uten både super-3G og 3G.

En SMS-funksjon som skal presentere tekstmeldinger som trådete lynmeldinger i snakkebobler antyder at Spiro sikter seg inn mot de yngste, litt på samme måte som Samsung med Cartoon UI på Corby-telefonene.

Skjermen i Spiro er på 2,2 tommer og har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Både Zylo og Spiro er del av designkonseptet "Human Curvature", som går ut på at dingser skal ha "myke og menneskelige kurver", et konsept som også blant andre Sony Ericsson Vivaz og X10 er del av.

Les også om Nokias tre nye fulltastaturmobiler
Les testen av Sony Ericsson Vivaz

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen