Nye Moto-dingser

Motorola har satset tungt på forbrukerelektronikk. Knapt en telefon har blitt lansert av produsenten den siste tiden, uten at vi samtidig har fått se en håndfull nytt og fancy tilbehør. I dag gjentok historien seg, med nok en samling av trådløse dingser som ska hjelpe til å digitalisere hverdagen din.

>> Se også sak om Motorolas nye musikktelefon, Rokr E2

Motorola Txtr D7
Tastatur til mobiltelefoner er ikke akkurat en nyhet i seg selv, men det nye Txtr D7 fra Motorola er likevel en aldri så liten innovasjon. Med dette tastaturet kan du nemlig sende og svare på tekstmeldinger, uten å ta frem telefonen i det hele tatt.

Tastaturet kobler seg opp mot telefonen din via blåtann. Det er et fullt qwerty-tastatur, med knapper for alle bokstavene i alfabetet. Over tastesettet er det en egen skjerm som viser innkommende tekstmeldinger, slik at du ikke trenger å hente frem telefonen for å lese på svarene du får på meldingene du skriver.

Hvis du skal sende meldinger til andre Txtr-brukere i nærheten, trenger du ikke engang å anvende mobilnettet. Tastaturet kan nemlig kommunisere med andre tastatur av samme type innenfor 100 meters rekkevidde. Foruten å sende tekstmeldinger, kan tastaturet også brukes til å legge til og endre kontakter i telefonlisten din.

Txtr er ikke et spesielt stort tastatur. Det er 5,4 cm bredt og 1,8 cm høyt. Vekten er oppgitt til 48 gram. Batteriet skal holde til 24 timers teksting. Produsenten oppgir at tastaturet kun vil fungere på Motorola-telefoner. Det ventes å komme på markedet i løpet av det første halvåret i år. Motorola har ikke sagt noe om prisen på Txtr.

Motorola O Rokr
Oakley har en ufravikelig tro på at folk vil ha alskens elektroniske dingser i solbrillene sine. Et nytt brillesett kalt O Rokr er det hittil siste forsøket i rekken. I samarbeid med Motorola, har man bygget inn to øreplugger og en mikrofon i solbrillene, slik at de kan brukes som trådløs håndfri. Kommunikasjonen med mobiltelefonen skjer gjennom blåtann, slik at det ikke er nødvendig å bruke kabler.

Dette er ikke første gang Oakley og Motorola lager solbriller med håndfri. Det så vi allerede i juli i fjor, da de lanserte blåtannbrillene RazrWire. Nå har de imidlertid fått på plass den nye A2DP-profilen, som gjør det mulig å bruke solbrillene til å høre på musikk. Lyden sendes trådløst fra telefonen din, og egne knapper på brillene lar deg skifte sang og styre volumet.

For å bruke O Rokr-brillene til å høre på musikk, må du ha en mobiltelefon med blåtann og A2DP-profil. Motorola har så langt lansert to modeller med slik støtte; Rokr E2 og E680i. Telefoner som Samsung D600 og Nokia 8800 har også den nødvendige støtten. En komplett liste over kompatible telefoner er å finne på dette nettstedet.

På en full lading tar det 4 timer tale, eller 100 timer hviletid, før du sitter igjen med et par unødig tunge solbriller.

Det er ennå ikke klart hva du må betale for et eksemplar av O Rokr, men forgjengerens pris på rundt 2000 kr bør være en grei indikasjon. Solbrillene skal dukke opp i butikkene i første halvdel av 2006.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen